FUTSAL

Ζιάβας στο Sport24.gr: "Η ταμπέλα του φαβορί δεν βαραίνει τους ώμους μας"

Ζιάβας στο Sport24.gr: "Η ταμπέλα του φαβορί δεν βαραίνει τους ώμους μας"

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιάννης Ζιάβας, μίλησε στο Sport24.gr μετά τον θρίαμβο της ομάδας του απέναντι στον Παναθηναϊκό με 4-1 στο κλειστό της Κυψέλης για την πρεμιέρα της Stoiximan.gr Futsal Super League.

Η ΑΕΚ έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στο κλειστό της Κυψέλης, νίκησε 4-1 τον Παναθηναϊκό και ξεκίνησε ονειρεμένα το φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Futsal Super League.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του Δικεφάλου ήταν ο Αντώνης Μάνος, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο διπλό της Ένωσης, με τον προπονητή της Ένωσης, Γιάννη Ζιάβα, να είναι ασφαλώς πολύ ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του και το τρίποντο.

Ο ίδιος μίλησε στο Sport24.gr μετά τον κιτρινόμαυρο θρίαμβο και αναφέρθηκε στα κλειδιά της νίκης στο ντέρμπι, στο αν έπαιξε ρόλο πως η ομάδα του έχει μεγαλύτερη χημεία από τους πράσινους, αλλά και στο αν υπάρχει ποιοτική διαφορά με το τριφύλλι.

Επαιξε ρόλο κόουτς το ότι ξέρεις πολύ καλύτερα την ομάδα σου από τον κ. Γραψα, με αποτελέσμα από την αρχή να δείχνετε πιο ομάδα στο παρκέ;

"Σίγουρα το γεγονός ότι εγώ είμαι 3ο χρόνο στην ομάδα μου και ο Χάρης μολις στον 1ο μήνα είναι πολύ καθοριστικό στοιχείο για την εικόνα που παρουσίασαν οι δυο ομαδες στο παρκέ. Το ίδιο καθοριστικες ήταν κατα τη γνώμη μου επισης και επιμερους λεπτομέρειες οπως το οτι εμεις έχουμε κάνει μεγαλύτερη χρονικά προετοιμασία (λόγω του Champions League) και ότι είχαμε και 4 επίσημα παιχνίδια στα πόδια μας σε αντίθεση με τον αντίπαλο που έπαιξε μολις το 1ο του. Και βέβαια οι απουσιες αλλά και οι προσθήκες των παικτών που είχαν και οι δυο ομαδες σίγουρα και αυτές επηρέασαν την τελική εικόνα των ομάδων".

Ένα σχόλιο για τα κλειδιά της νίκης σας στην Κυψελη...

"Το κλειδί καταρχάς συνολικά της φετινης ΑΕΚ θελουμε και δουλεύουμε (τόσο η διοίκηση όσο και οι προπονητες) να είναι η ψυχολογική και πνευματική ετοιμότητα της ομαδας. Μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθληματος και μάλιστα έχοντας περάσει δια πυρός και σιδήρου από πολύ δύσκολες αγωνιστικές καταστάσεις, η ομαδα έχτισε χαρακτήρα και μεταλο πρωταθλητή. Πλέον, εκτος από τις αγωνιστικές ικανότητες και δυνατότητες υπάρχουν στην ομάδα και τους παικτες και τα ψυχικά εκείνα αποθέματα, αλλά και η πνευματική εγρήγορση και ετοιμότητα να μπούμε αποφασισμενοι σε κάθε αγώνα και να ανταπεξέλθουμε σε οποιαδήποτε δυσκολία αντιμετωπίσουμε κατα την διάρκεια του.

Θεωρώ ότι πολύ δύσκολα πλέον θα ξαφνιαστουμε και θα αποπροσανατολιστουμε μέσα σε κάποιο παιχνίδι από οποιαδήποτε κατάσταση: είτε αυτή είναι κάποια αρνητική εξέλιξη του σκορ, είτε ειναι ο τρόπος παιχνιδιού του αντιπάλου (πχ παθιασμένο εως σκληρό παιχνίδι, γκρινιες και διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές, κλπ) είτε είναι οι εχθρικές συνθήκες της εξέδρας. Η ταμπέλα του φαβορί δεν βαραίνει πια τους ώμους μας, αλλά μας δινει αυτοπεποίθηση και έξτρα κίνητρο να το επιβεβαιώνουμε".

Δεύτερη σερί νίκη επί των μεγάλων σας αντιπάλων με διαφορά τριών γκολ. Είναι η ποιοτική διαφορά σας αυτή, κόουτς;

"Οι δυο αυτές νικες στα ντέρμπι με τους βασικούς μας αντιπάλους μας επιβεβαιώνουν απλά ότι έχουμε δουλέψει σκληρά και καλά αυτούς τους 2 πρώτους μηνες. Σε καμία περίπτωση δεν ορίζουν κάποια ποιοτική διαφορά δίκη μας από τους αντιπάλους μας. Και στις δυο αντίπαλες ομαδες υπάρχουν κάποιοι από τους πιο ποιοτικους και με εμπειρία παικτες της Ελληνικής Σαλας αλλά και κάποια από τα ανερχόμενα ταλέντα. Και οι δυο ομαδας έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και θα είναι σίγουρα από τους πρωταγωνιστες και ανταγωνιστές μας μέχρι τέλους.

Εμεις από την μεριά μας κοιτάζουμε την πρόοδο και την εξέλιξη μόνο της δικης μας ομαδας. Αυτος είναι ο πηχης μας και ο στοχος μας και οπως ειπα νοιωθουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Το ίδιο κάναμε και τα προηγούμενα 2 χρόνια και το ίδιο θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος δηλ. να δουλέψουμε σε ένα ακόμα ψηλότερο επίπεδο εντασης αλλά και ποιοτητας σε κάθε προπόνηση και πρέπει να παραδεχθώ ότι και ο Αγγέλος Εμμανουηλίδης με τον ερχομό του έχει συνεισφέρει κι αυτος πολύ σε αυτό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ