FUTSAL

"Τρελή" πρόταση στον Ρικαρντίνιο από ομάδα futsal

Kazuyoshi Miura of Japan, left, fights for the ball with Ricardinho of Portugal during the FIFA futsal World Cup first round match in Nakhon Ratchasima province, northeastern Thailand Sunday, Nov. 4, 2012. (AP Photo/Apichart Weerawong)
Kazuyoshi Miura of Japan, left, fights for the ball with Ricardinho of Portugal during the FIFA futsal World Cup first round match in Nakhon Ratchasima province, northeastern Thailand Sunday, Nov. 4, 2012. (AP Photo/Apichart Weerawong) AP

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας κατέθεσε "αστρονομική" για τα δεδομένα του futsal πρόταση στον 32χρονο Πορτογάλο της Inter Movistar και καλύτερο παίκτη παγκοσμίως, Ρικαρντίνιο.

"Τρελάθηκε" ο πρόεδρος της Σπόρτινγκ, Μπρούνο ντε Καρβάλιο, και θέλει να ενισχύσει το τμήμα futsal των "λιονταριών" με τον καλύτερο παίκτη παγκοσμίως, Ρικαρντίνιο.

Η ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας κατέθεσε "αστρονομική" για τα δεδομένα του futsal πρόταση στον 32χρονο Πορτογάλο της Inter Movistar.

Πρότεινε στον Ρικαρντίνιο ετήσιες απολαβές ύψους 1.300.000 ευρώ, χρήματα με τα οποία αμείβεται ο Ζέλσον Μαρτίνς στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Μάλιστα, εμφανίζεται διατεθειμένη να καλύψει πλήρως και τη ρήτρα αποδέσμευσης - ύψους 1.500.000 ευρώ - του Πορτογάλου από την ισπανική, Inter Movistar, με την οποία έχει συμβόλαιο έως το 2020.

"Ίσως να μην είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια ποσά στο futsal. Με λιγότερα χρήματα, δεν θα το σκεφτόμουν γιατί είμαι στην καλύτερη ομάδα του κόσμου. Αλλά, μιλάμε για ποσά που ίσως να μην ακουστούν ποτέ ξανά στο futsal", παραδέχθηκε κι ο ίδιος.

Ο Ρικαρντίνιο ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπενφίκα, καθώς φόρεσε τη φανέλα των "αετών" από το 2003 έως το 2010. Τότε, πήγε στην Ιαπωνία για την Nagoya Oceans και δόθηκε κατά σειρά δανεικός σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2011) και Μπενφίκα (2011-2012). Από το 2013 ήταν κάτοικος Ισπανίας, φορώντας τη φανέλα της Inter Movistar.

Έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα, τρία Σούπερκαπ, ένα Futsal Cup με την Μπενφίκα, δύο πρωτάθληματα και ισάριθμα Κύπελλα στην Ιαπωνία, τέσσερα πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, δύο Σούπερκαπ και δύο Futsal Cup με την Inter Movistar, ένα Euro με την εθνική Πορτογαλίας. Έχει αναδειχθεί πέντε φορές (2010, 2014, 2015, 2016, 2017) καλύτερος παίκτης του κόσμου.

Photo credits: AP Photo/Apichart Weerawong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ