FUTSAL

Θεοφίλου: "Μου δίνει κίνητρο η Εθνική"

Θεοφίλου: "Μου δίνει κίνητρο η Εθνική"

Ο διεθνής γκολκίπερ της ΑΕΚ, Δημήτρης Θεοφίλου, μίλησε για τον κορονοϊό, το πρωτάθλημα και το κεφάλαιο Εθνική που του δίνει κίνητρο.

Μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της σάλας στην Ελλάδα είναι αναμφίβολα ο Δημήτρης Θεοφίλου. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ και της Εθνικής μας ομάδας μίλησε στο5x5hellas.grγια την καθημερινότητα την εποχή της πανδημίας, για τα πλέι οφ όταν αυτά επανεκκινήσουν, ενώ αφιέρωσε αρκετά λόγια στο κεφάλαιο Εθνική ομάδα, που για τον ίδιο είναι πολύ σημαντικό.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Πώς ειναι πλέον η καθημερινότητα σου στην εποχή του κορονοϊου;

"Αυτή την περίοδο μπορώ να πω πως είμαι όλη τη μέρα στο σπίτι.Η δουλειά που κάνω μπορεί να γίνει κι από το σπίτι, οπότε βγαίνω έξω μόνο για τα πολύ βασικά 2-3 ώρες την εβδομάδα. Πέραν της δουλειάς, βλέπω ταινίες και σειρές στην τηλεόραση, καθώς και κάποια βίντεο από ποδόσφαιρο σάλας, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε".

Ένας τερματοφυλακας τι προπονηση κάνει σπίτι του κλεισμένος τόσες μέρες;

"Αν σας πω ότι γυμνάζομαι εντατικά, θα πω ψέματα. Νομίζω πως αυτές τις μέρες που διανύουμε, χαλάρωσα αρκετά με το θέμα προπόνηση καθώς είχα κι έναν τραυματισμό, ο οποίος με κράτησε πίσω, όμως τώρα νιώθω καλά".

Θεωρείς ότι θα δούμε τελείως αλλά ματς στα πλέι οφ όταν ξεκινήσει εκ νέου η δράση ή δεν θα δούμε μεγάλες διαφορές; Εισαι υπέρ να μπει τέλος στη σεζόν ή να συνεχιστεί η δράση οποτε και αν γίνουν τα παιχνίδια;

"Αν επιστρέψουμε στην ενεργό δράση για αυτή τη σεζόν, θα πρέπει να υπάρξει ένα διάστημα προετοιμασίας για όλες τις ομάδες. Είναι δύσκολο να επανέλθουμε στο ρυθμό που βρισκόμασταν πριν σταματήσει το πρωτάθλημα. Ωστόσο, θα επιθυμούσα να τελειώσει το πρωτάθλημα μέσα στο παρκέ, με αγώνες που θα μοιάζουν με πραγματικές μάχες όπως πέρυσι, αν και το βλέπω λίγο δύσκολο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Ελπίζω να γίνει ό,τι πρέπει, έτσι ώστε να γυρίσουμε σύντομα στην αγωνιστική δράση χωρίς να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Φαντάζομαι ότι το φούτσαλ είναι κάτι που έχει λείψει όχι μόνο σε εμένα,αλλά σε όλους αυτούς που ασχολούνται με το άθλημα".

Ενα σχόλιο για τις μάχες της Εθνικής με την Τουρκία και αν μπορούμε να ονειρευομαστε πρόκριση σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

"Σίγουρα το ότι παίζουμε με την Τουρκία, δίνει ακόμα ένα μεγαλύτερο κίνητρο σε εμάς για την πρόκριση. Πιστεύω πως η ομάδα μας αποτελείται από πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι περιμένουμε με λαχτάρα τα παιχνίδια που έρχονται. Έχω παρακολουθήσει τους Τούρκους στα τρία παιχνίδια που έδωσαν στα προκριματικά και από αυτά που είδα, όσον αφορά στα μεταξύ μας παιχνίδια, είναι ότι όλα θα κριθούν στις λεπτομέριες. Οι διαφορές μας είναι πολύ μικρές ποιοτικά και τακτικά.

Η Εθνική μας αυτή τη στιγμή είναι μακριά από μια τελική φάση μιας μεγάλης διοργάνωσης, ας μη γελιόμαστε. Για να φτάσουμε εκεί,θα πρέπει να γίνει μία καλά σχεδιασμένη ανάπτυξη του αθλήματος σε όλα τα επίπεδα (εγκαταστάσεις, ομάδες, παίχτες, χορηγοί κλπ). Είναι μεγάλη αυτή η κουβέντα και καλό θα ήταν να τη σταματήσω εδώ για να μην κουράζω.

Για εμένα προσωπικά το κεφάλαιο Εθνική, είναι αυτό που μου δίνει κίνητρο για να συνεχίζω κάθε μέρα. Ο Θεός ήταν καλός μαζί μου και δε μου στέρησε τίποτα σε αυτό το άθλημα. Διακρίσεις ομαδικές σε Ελλάδα κι Ευρώπη (όπως το 2009 με την Αθήνα 90), ατομικές και γενικότερα πολλές χαρές και ελάχιστες λύπες.

Δύο πράγματα που θέλω ακόμα να κάνω πρίν σταματήσω να παίζω είναι να συμπληρώσω 100 συμμετοχές με την Εθνική (αυτή τη στιγμή μου μένουν λιγότερες από 20) και να είμαι μέλος της πρώτης Εθνικής που θα βρεθεί σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Οπότε, για μένα, όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ σημαντικοί αυτοί οι αγώνες με την Τουρκία και θα δώσω ότι μπορώ, προκειμένου να βρεθούμε στην επόμενη φάση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ