FUTSAL

Δούκας - Παναθηναϊκός: Πέρασε στους τελικούς το τριφύλλι

Δούκας - Παναθηναϊκός: Πέρασε στους τελικούς το τριφύλλι

Ο Παναθηναϊκός πήρε πανηγυρική νίκη-πρόκριση στους τελικούς της Stoiximan.gr Futsal Super League, επικρατώντας στον τέταρτο ημιτελικό του Δούκα με το εμφατικό 2-7 στο κλειστό του ΔΑΪΣ.

Ένας Παναθηναϊκός “να τον πιεις στο ποτήρι” μέσα στο ΔΑΪΣ, πήρε πανηγυρική νίκη-πρόκριση στους τελικούς της Stoiximan.gr Futsal Super League, επικρατώντας στον τέταρτο ημιτελικό του Δούκα με το εμφατικό 2-7.

Οι πράσινοι θα βρεθούν πλέον αντιμέτωποι με την ΑΕΚ που είχε “σκουπίσει” τη σειρά με τον Ερμή Ζωγράφου. Δυο μεγάλα brand name του αθλήματος θα παλέψουν για το τρόπαιο και μια εκ των δυο ομάδων θα πάρει τα σκήπτρα από τον Δούκα, ο οποίος κυριαρχούσε τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Το τριφύλλι νίκησε για τρίτη φορά φέτος στο ΔΑΪΣ σε ισάριθμες αναμετρήσεις και παρά το γεγονός ότι προερχόταν από βαριά ήττα στην Πολιτεία στον τρίτο ημιτελικό (2-6), έδειξε μέταλλο, χαρακτήρα και προσέγγισε άριστα το παιχνίδι, φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός αποδείχτηκε πιο έτοιμος πνευματικά γι’ αυτό το ματς και χαρακτηριστικό είναι πως μέχρι το πέμπτο λεπτό είχε σκοράρει ήδη τρεις φορές, προκαλώντας ψυχρολουσία στους μπλε. Οι Παούρης, Κατεβτσιάν και Ντάρλας έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του Απόστολου Μπελτσίδη, που είχε βάλει γερές βάσεις με το… καλημέρα του αγώνα.

Η απάντηση του Δούκα ήρθε με τον Αγγελίνα στο 12′, έχοντας χάσει προηγουμένως ορισμένες ευκαιρίες για γκολ. Οι γηπεδούχοι είχαν να καλύψουν και τα κενά των Κωνσταντίνου και Καραβίδα, που αποδείχτηκαν κομβικά σε ένα τέτοιας σημασίας ματς. Ο Γκρίτζαλης ανέβασε εκ νέου τη διαφορά στα τρία γκολ (1-4 στο 16′), προτού μειώσει με γκολάρα ο Σταυρακόπουλος. Ο Ντάρλας όμως ήταν αυτός που με ωραίο τελείωμα έκανε το 2-5, που αποτέλεσε το σκορ του πρώτου μέρους.

Δύσκολη η κατάσταση για τον Δούκα, ο οποίος ήταν ήδη με τρία γκολ πίσω και συνάμα είχε απέναντι έναν αντίπαλο που ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός. Οι γηπεδούχοι έπρεπε να πιέσουν και να ρισκάρουν, αν ήθελαν να έχουν τύχη. Το σκορ δεν άλλαζε παρά τις φάσεις που γίνονταν, τα λεπτά κυλούσαν υπέρ του τριφυλλιού και κάποια στιγμή μπήκε και πέμπτος παίκτης μέσα από τον Γιάννη Μοστριό, προκειμένου να δημιουργηθεί αριθμητική υπεροπλία για τον Δούκα.

Το γκολ και πάλι δεν ερχόταν, ο Παναθηναϊκός αμυνόταν πολύ σωστά, έκλεινε τους χώρους για την εστία του Μπάρδη και θα προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα. Ο Γκρίτζαλης με μακρινό σουτ και ο Κατεβτσιάν λίγο πριν το φινάλε διαμόρφωσαν το θριαμβευτικό 2-7 για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πλέον στρέφει το βλέμμα του στις μάχες με την Ένωση του Γιάννη Ζιάβα με φόντο το τρόπαιο του πρωταθλητή στη σάλα!

Πηγή: futsalhellas.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ