ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επέμβαση της ΕΟΕ για το ράγκμπι

Επέμβαση της ΕΟΕ για το ράγκμπι

Ανάκληση της απόφασης για αναστολή της λειτουργίας της ομοσπονδίας ράγκμπι ζητά η ολυμπιακή επιτροπή. Το ράγκμπι έχει περιέλθει στη δικαιοδοσία της ομοσπονδίας χάντμπολ.

Μόλις πέντε σωματεία που καλλιεργούν το ράγκμπι είναι αθλητικώς αναγνωρισμένα από την πολιτεία. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δεκαπέντε, προκειμένου να το άθλημα να διαθέτει δική του ομοσπονδία.

Βάσει λοιπόν των κανονισμών ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο την αναστολή της λειτουργίας της ομοσπονδίας ράγκμπι και την ένταξη της στην ομοσπονδία χάντμπολ. Η τελευταία βρίσκεται σε περίοδο εκλογών και όλα έχουν "παγώσει".

Η ολυμπιακή επιτροπή (ΕΟΕ) ωστόσο ζητάει να παραμείνει ενεργή η ομοσπονδία, καθώς πρόκειται για ένα άθλημα που συμπεριλήφθηκε ξανά στο ολυμπιακό πρόγραμμα.

Η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

"Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έλαβε χθες ομόφωνα στη συνεδρίαση της Ολομέλειάς της, την απόφαση να προσφέρει τη στήριξή της στην ελληνική ομοσπονδία ράγκμπι - νέο Ολυμπιακό άθλημα - και ταυτόχρονα να ζητήσει από τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό την άρση της απόφασης με την οποία αναστέλλεται η λειτουργία της και η ένταξή της στην ομοσπονδία χειροσφαίρισης.

Κύριο σκεπτικό της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποτελεί το γεγονός ότι πρόκειται για ένα άθλημα που συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά στο Ολυμπιακό πρόγραμμα με αρχή τους αγώνες του Ρίο το 2016 – δεν επιχορηγείται από το κράτος και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό – και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει για την ανάπτυξή του μία μεταβατική περίοδος ενός Ολυμπιακού Κύκλου ώστε να είναι σε θέση να αναζητήσει ιδίους πόρους.

Παράλληλα να δοθεί με τον τρόπο αυτό η ευκαιρία στο άθλημα να διεκδικήσει τη πρόκριση και συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ