ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το σέρφινγκ εντάχθηκε στην Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ

Το σέρφινγκ εντάχθηκε στην Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ

Η Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ συνεχίζει να μεγαλώνει. Μετά από απόφαση (20/03/2017) της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στη δύναμή της εντάχθηκε και το Σέρφινγκ, το ένα από τα πέντε νέα αθλήματα που θα κάνουν πρεμιέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Η Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ συνεχίζει να μεγαλώνει. Μετά από απόφαση (20/03/2017) της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στη δύναμή της εντάχθηκε και το Σέρφινγκ (Surfing) – Κυματολίσθηση με Σανίδα, το ένα από τα πέντε νέα αθλήματα που θα κάνουν πρεμιέρα στο Τόκιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Έτσι η Ε.Ο.Κ.-Κ. έχει πλέον στη δύναμή της εκτός από τα αθλήματα του κάνοε καγιάκ (σπριντ και σλάλομ), το Sup και τώρα και το surfing. Ένα άθλημα σίγουρα όχι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην χώρα μας, αντίθετα απ’ ότι συμβαίνει στο εξωτερικό, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της International Surfing Association (ISA), με το άθλημα ασχολούνται περίπου 30 εκατομμύρια surfers, κάθε ηλικίας, σε 100 χώρες

"Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η Ελληνική Πολιτεία αποφάσισε να αναθέσει στην Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ το άθλημα του Surfing. Δηλώνω ότι ως ο μοναδικός φορέας που έχει δικαιοδοσία να καλλιεργήσει το άθλημα στην Ελλάδα θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, με την αρωγή πάντα της πολιτείας, να φτάσουμε το άθλημα σε υψηλό επίπεδο. Στόχος όλων αυτών των ενεργειών μας είναι το άθλημα να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Τόκυο το 2020", δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντώνης Νικολόπουλος.

Το Surfing επιλέχτηκε από τους Ιάπωνες, από την Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 στις 28 Σεπτεμβρίου 2015, προτείνοντας μαζί το skateboardingt, το καράτε, την ορειβασία και το μπέιζμπολ / σόφτμπολ. Μια πρόταση που την αποδέχθηκε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, τον περασμένο Αύγουστο και θα περιλαμβάνονται το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το Σέρφινγκ έχει μια μικρή δυναμική, που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, μετά την απόφαση ένταξής του στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Η Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ (Ε.Ο.Κ.-Κ.) από την πλευρά της ήδη εκπονεί πρόγραμμα το οποίο θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί, για την οργανωμένη και σωστή ανάπτυξή του, σε συνεργασία με τα σωματεία της, στοχεύοντας και στην αγωνιστική συμμετοχή και στο Τόκιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ