ΜΠΕΙΖΜΠΟΛ

Τρομοκρατείται η κοινωνία ...στη θέα μιας κοπέλας με ρόπαλο!

Τρομοκρατείται η κοινωνία ...στη θέα μιας κοπέλας με ρόπαλο!
(C) BRYAN SARGENT

Η Paige Sultzbach είναι μια κοπέλα από το Φοίνιξ της Αμερικής που αγαπάει το μπέιζμπολ. Όλα καλά μέχρι εδώ. Αυτή της η αγάπη όμως προκαλεί τρόμο, στην κατά τα άλλα υπερσύγχρονη Αμερική του 2012! Ας δούμε την ιστορία της.

Μία περίεργη ιστορία συνέβη στο Φοίνιξ με πρωταγωνίστρια την Paige Sultzbach μαθήτρια στο σχολειό Mesa Preparatory Academy. Η 15 χρόνη δοκιμάστηκε και τελικά συμμετείχε στην ομάδα μπέιζμπολ του σχολείου της, καθώς η ομάδα του σόφτμπολ που ήταν και το άθλημα της, σε πιο νεαρή ηλικία, δεν υπήρχε.

Το παράδοξο της ιστορίας προκύπτει όταν η ομάδα της νεαρής έφτασε στον τελικό του τουρνουά Arizona Charter Athletic Association που θα πραγματοποιούνταν την περασμένη εβδομάδα στην Αριζόνα και οι αντίπαλοι αρνήθηκαν να παίξουν εναντίον τους εξαιτίας της συμμετοχής της κοπέλας στον τελικό .

Παρόλο που η στήριξη, και ας ήταν η μοναδική κοπέλα στην ομάδα, που δέχθηκε από συμπαίκτες και προπονητές ήταν καθολική δεν συνέβη το ίδιο με την αντίπαλη ομάδα που βρέθηκε απέναντι τους στον τελικό.

Η ομάδα του καθολικού σχολείου Our Lady of Sorrows που αντίστοιχα έφτασε στον τελικό, έχοντας χάσει βέβαια στην κανονική περίοδο δύο φορές από την ομάδα της Paige, αρνήθηκε να αγωνιστεί για τον τίτλο απ΄το να παίξουν απέναντι σε μία ομάδα που συμμετέχει μια κοπέλα. (Να σημειωθεί εδώ ότι η Paige δεν είχε πάρει μέρος στους αγώνες της κανονικής περιόδου σεβόμενη τις αντιδράσεις των αντιπάλων, στον τελικό όμως δεν κατέβηκαν ποτέ).

Η επίσημη δικαιολογία του σχολείου Our Lady of Sorrows ήταν ότι μαθαίνουν στα αγόρια που φοιτούν εκεί να σέβονται τα κορίτσια και αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει στα πλαίσια ενός αθλητικού αγώνα.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι αυτό έρχεται να προστεθεί στις πολλές και πολύ συντηρητικές θρησκευτικές αντιλήψεις που επικρατούν στο συγκεκριμένο σχολειό, που οι ρίζες τους προκύπτουν από πολύ παλιά.

Και αυτό δεν είναι το μοναδικό παράδειγμά. Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο πώς η Αμερική του 2012 και συγκεκριμένα η Αριζόνα επιτρέπουν να υπάρχουν ακόμα τόσο φανατικά σχολεία. Που με τέτοια δόγματα ποτίζουν τα μυαλά νέων ανθρώπων και καλύπτουν την δειλία, τη δικιά τους και όχι των παιδιών, για την ήττα και την ρετσινιά αυτής της ήττας από ένα κορίτσι, με θρησκευτικές-ρατσιστικές πεποιθήσεις.

Κλείνοντας, είναι πολύ δύσκολο να γίνει αντιληπτό πως χωρούν ακόμα στον αθλητισμό τέτοιες αντιλήψεις και στερούν από νεαρά παιδιά την ευκαιρία να αγωνιστούν ισότιμα ώστε να κριθεί και να κερδίσει ο καλύτερος ή η καλύτερη...

TAGS ΜΠΕΙΖΜΠΟΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ