Βρετανίδα αρσιβαρίστρια απεργεί λόγω περικοπών

Η κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών, Ρεμπέκα Τάιλερ, απεργεί και δεν θα κατέβει στο Πρωτάθλημα Μεγάλης Βρετανίας λόγω έλλειψης πόρων.

Οι περικοπές κρατικών χρηματοδοτήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Στη Μεγάλη Βρετανία, το Υπουργείο Αθλητισμού έκοψε αρκετούς πόρους προς τη βρετανική ομοσπονδία άρσης βαρών, επειδή το άθλημα δεν προσφέρει καμία "ρεαλιστική" ευκαιρία για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020, σύμφωνα με το αιτιολογικό της απόφασης.

Το αποτέλεσμα ήταν η μοναδική εκπρόσωπος της Μεγάλης Βρετανίας στο πρόγραμμα της άρσης βαρών στο Ρίο ντε Ζανέιρο, Ρεμπέκα Τάιλερ, να απέχει από τις υποχρεώσεις, λόγω των περικοπών.

"Συγγνώμη παιδιά, δεν θα βρίσκομαι στο Πρωτάθλημα Μεγάλης Βρετανίας φέτος. Απεργώ μέχρι να βρεθεί χρηματοδότηση. Ομοσπονδία άρσης βαρών, ευχαριστώ που κατέστρεψες τη ζωή μου", έγραψε στο twitter της.

 

"Η ομοσπονδία άρσης βαρών δεν έχει πλέον τους πόρους για να στηρίξει πρωτοκλασάτη ομάδα γυναικών, ώστε να προπονηθεί για το Τόκιο και για τα μεγάλα πρωταθλήματα που προηγούνται, παρότι υπάρχει πιθανότητα για μετάλλιο στους Αγώνες", απάντησε η ομοσπονδία στο "BBC".

"Οι αθλητικές αρχές της χώρας εξακολουθούν να στηρίζουν την άρση βαρών, αν και οι πόροι διοχετεύονται στην ανάπτυξη του αθλήματος και σε τμήματα υποδομής. Ένα μικρό μπάτζετ προορίζεται για την αποστολή στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας του 2018".

Η Τάιλερ τερμάτισε στη 10η θέση της κατηγορίας των 69 κιλών, ενώ είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2016 στο Φέρντε της Νορβηγίας τόσο στο αρασέ, όσο και στο ζετέ και στο σύνολο. Φέτος, στο Σπλιτ της Κροατίας, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο αρασέ και τερμάτισε στην 4η θέση στο σύνολο.

Photo credits: AP Photo/Mike Groll

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Daily Stormer: Τι διάβασα στο Νο1 νεοναζιστικό site του κόσμου

Μια βουτιά στον μεγαλύτερο οχετό μίσους (*Ακολουθούν αναγκαστικά σκληροί χαρακτηρισμοί και εικονες).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24