ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Ο Ταλακάτζε κάνει παγκόσμιο ρεκόρ για πλάκα

Lasha Talakhadze, of Georgia, celebrates after a lift in the men's +105 kg weightlifting event at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Tuesday, Aug. 16, 2016. Talakhadze won the gold medal. (AP Photo/Mike Groll)
Lasha Talakhadze, of Georgia, celebrates after a lift in the men's +105 kg weightlifting event at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Tuesday, Aug. 16, 2016. Talakhadze won the gold medal. (AP Photo/Mike Groll) AP

Ο Λάσα Ταλακάτζε έκανε διπλό παγκόσμιο ρεκόρ (αρασέ και σύνολο) στην κατηγορία των +105 κιλών κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος άρσης βαρών στην Γεωργία. (VIDEO)

Είναι μόλις 24 ετών και ήδη έχει καταφέρει να γράψει ιστορία με τα κατορθώματα του. Το τελευταίο από αυτά, το οποίο συντελέστηκε στο πρωτάθλημα άρσης βαρών στην Γεωργία, μπορεί να μην μετρήσει όμως έδειξε τις τρομακτικές του ικανότητες.

Τα παραπάνω λόγια είναι αφιερωμένα στον Λάσα Ταλακάτζε, τον χρυσό ολυμπιονίκη στην κατηγορία των +105 κιλών στο Ρίο.

Ο Γεωργιανός αθλητής έκανε επιδόσεις καλύτερες από το παγκόσμιο ρεκόρ τόσο στο αρασέ όσο και στο σύνολο. Στο αρασέ σήκωσε 220 κιλά την ώρα που το ρεκόρ που ανήκει στον ίδιο είναι τα 217κ., ενώ στο σύνολο έφτασε τα 474κ. ένα περισσότερο από το παγκόσμιο ρεκόρ που επίσης κατέχει και είναι 473κ.

Φυσικά, οι συγκεκριμένες επιδόσεις δεν μετρούν ως παγκόσμια ρεκόρ αφού δεν έγιναν σε επίσημη διεθνή διοργάνωση. Ωστόσο, ο Ταλακάτζε σε περίπου έναν μήνα από τώρα θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει τα δικά του ρεκόρ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Αναχάιμ των ΗΠΑ.

Photo credits: AP Photo/Mike Groll

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ