ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Masters: Μετάλλια και παγκόσμια ρεκόρ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Masters: Μετάλλια και παγκόσμια ρεκόρ

Η ελληνική αποστολή σάρωσε τα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Masters που έγινε στην Φινλανδία.

Η ελληνική αποστολή σάρωσε τα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Masters που πραγματοποιήθηκε στην Φινλανδία. Η χώρα μας αγωνίστηκε με τους Γιώργο Μαρκούλα, Στάθη Διαμαντή, Αλέξανδρο Μουσκαφίδη, Δημήτρη Τζίμα και Χαρίκλεια Κυριακίδου και όλοι οι αθλητές ανέβηκαν στο βάθρο.

Το πρόσωπο των αγώνων ήταν αναμφισβήτητα ο Γιώργος Μαρκούλας. Οι Φινλανδοί τον υποδέχτηκαν με μεγάλη θέρμη και του έκαναν αφιερώματα, όντας 4Ολυμπιονίκης στην Αθήνα. Ο αθλητής του Σπάρτακου Ιωαννίνων δεν θέλησε να τους απογοητεύσει και με 161κ. στο αρασέ, 195κ. στο ζετέ και 356 κ. στο σύνολο, εκτός από το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των Μ35 στα 96κ., σημείωσε και Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά ρεκόρ!

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στην κατηγορία Μ35 73κ. ο Διαμαντής Ευστάθιος. Ο προπονητής του Μολών Λαβέ και πρώην αθλητής του Σπάρτακου Ιωαννίνων σήκωσε 114κ. στο αρασέ, 141κ. στο ζετέ και στο σύνολο 255κ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο Δημήτρης Τζίμας στην κατηγορία Μ50 +109κ. κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Στο αρασέ σήκωσε 80κ. στο ζετέ 97κ. και στο σύνολο με 197κ. ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Το ασημένιο μετάλλιο φόρεσε στο στήθος και ο Αλέξανδρος Μουσκαφίδης. Ο πρώην αθλητής του Σπάρτακου Γλυφάδας σήκωσε 110κ. στο αρασέ, 125κ. στο ζετέ και 235 κιλά στο σύνολο, μία επίδοση που τον έφερε στην 2θέση στο Μ45 των 81κ.

Τέλος, η κυρία της ελληνικής αποστολής, η Χαρίκλεια Κυριακίδου, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία W35 – 71κ. Η πρώην αθλήτρια του Σπόρτινγκ Πυλαίας σήκωσε 59κ. στο αρασέ, 78κ. στο ζετέ και με 137κ. στο σύνολο ανέβηκε στο βάθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ