ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βελίκαγια: "Καλούμε τη ΔΟΕ να είναι δίκαιη"

Russian President Vladimir Putin, left, poses with Sofya Velikaya, who won the team sabre fencing gold medal, during an awarding ceremony for Russia's Olympians in the Kremlin in Moscow, Russia, on Thursday, Aug. 25, 2016. (AP Photo/Ivan Sekretarev)
Russian President Vladimir Putin, left, poses with Sofya Velikaya, who won the team sabre fencing gold medal, during an awarding ceremony for Russia's Olympians in the Kremlin in Moscow, Russia, on Thursday, Aug. 25, 2016. (AP Photo/Ivan Sekretarev) AP

Η πρόεδρος της επιτροπής αθλητών της Ρωσίας, Σοφία Βελίκαγια, κάλεσε τη ΔΟΕ να δώσει άδεια συμμετοχής στους καλύτερους συμπατριώτες της ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος τόνισε ότι θέλει οι Ρώσοι αθλητές να αγωνιστούν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσανγκ (09-25/02), εμφανίστηκε σε δηλώσεις της η Σοφία Βελίκαγια.

Η πρόεδρος της επιτροπής αθλητών της Ρωσίας διαμήνυσε ότι οι συμπατριώτες της θέλουν να συμμετάσχουν στους αγώνες.

Παράλληλα, όμως επεσήμανε το γεγονός ότι η Ρωσία θέλει η ΔΟΕ να είναι δίκαιη στις επιλογές που θα κάνει. "Όλοι προετοιμάζονται για να αγωνιστούν. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιος που να έχει αρνηθεί τη συμμετοχή. Η συντριπτική πλειοψηφία των αθλητών θέλει να αγωνιστεί και όλοι τους γνωρίζουν ότι δε θα υπάρξει ρωσική σημαία και δε θα ακουστεί ο εθνικός ύμνος. Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι θα εκπροσωπούν την πατρίδα τους" τόνισε αρχικά η Ρωσίδα Ολυμπιονίκης της ξιφασκίας.

Στη συνέχεια φρόντισε να στείλει μήνυμα... δικαιοσύνης στη ΔΟΕ επισημαίνοντας: "Καλούμε τη ΔΟΕ να είναι δίκαιη σχετικά με την αποδοχή των αθλητών μας. Να μην δώσουν το ΟΚ στο Νο5 ή Νο6 αθλητής μας αποκλείοντας το Νο1 και το Νο2".

Photo credits: AP Photo/Ivan Sekretarev

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ