ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τόκιο 2020: Ερευνάται για δωροδοκία ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας

Japan's IOC member Tsunekazu Takeda, speaks, during a press conference at the 127th International Olympic Committee session in Monaco, Monday, Dec. 8, 2014. (AP Photo/Lionel Cironneau)
Japan's IOC member Tsunekazu Takeda, speaks, during a press conference at the 127th International Olympic Committee session in Monaco, Monday, Dec. 8, 2014. (AP Photo/Lionel Cironneau) AP PHOTO/LIONEL CIRONNEAU

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας, Τσουνεκάζου Τακέντα, βρίσκεται στο επίκεντρο ερευνών των γαλλικών Αρχών για δωροδοκία.

Οι έρευνες των γαλλικών Αρχών για το σκάνδαλο "Ντιάκ" το οποίο είχε ταλανίσει τη ΔΟΕ και την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου πριν από δύο χρόνια φαίνεται ότι συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Σύμφωνα με τη "Le Monde" αυτή τη φορά στο επίκεντρο είναι τα εμβάσματα στις εταιρίες που είχαν ο Λαμίν Ντιάκ και ο γιος του Πάπα Μασάτα Ντιάκ.

Ένα από αυτά φέρεται να προέρχεται από εταιρία συμφερόντων του Τσουνεκάζου Τακέντα.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας, ο οποίος παράλληλα, είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται στην κεφαλή της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα οι Αρχές της Γαλλίας ερευνούν το ενδεχόμενο να υπήρξε δωροδοκία κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την επιλογή της πόλης που θα διοργάνωνε τους Αγώνες του 2020.

Η ψηφοφορία διεξήχθη το 2013 και ήδη οι γαλλικές Αρχές έχουν βρει πολλά ύποπτα εμβάσματα εκείνης της περιόδου αρκετά εκ των οποίων πριν από την ψηφοφορία. Το δημοσίευμα της "Le Monde" υποστηρίζει πως ήδη έχει δώσει μία πρώτη κατάθεση ο Τακέντα, ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Photo credits: AP Photo/Lionel Cironneau

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ