ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το πιο πικρό "αντίο" για Πάρκερ

Το πιο πικρό "αντίο" για Πάρκερ

Το παιχνίδι με την Ισπανία ήταν το τελευταίο του Τόνι Πάρκερ με τη φανέλα της Γαλλίας, αφού ο 33χρονος πλεϊμέικερ είχε ανακοινώσει πριν από ένα μήνα ότι θα αποσυρθεί μετά το Ρίο. Τον ακολουθούν οι Μικαέλ Ζελαμπάλ και Φλοράν Πιετρούς!

Σίγουρα θα ήθελε ένα καλύτερο τέλος για την καριέρα του με τα εθνικά χρώματα. Όπως και να έχει, ο Τόνι Πάρκερ είπε το πιο πικρό "αντίο" στη εθνική ομάδα της Γαλλίας, με τη συντριβή από την Ισπανία (92-67) για τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο 33χρονος πλεϊμέικερ είχε ενημερώσει αμέσως μετά το Προολυμπιακό της Μανίλα πως αυτό το καλοκαίρι θα ήταν το τελευταίο του με τη φανέλα των "τρικολόρ", θέλοντας πλέον να προστατεύσει το σώμα του και να έχει μεγαλύτερο διάστημα ξεκούρασης μεταξύ των αγωνιστικών περιόδων του ΝΒΑ.

" Όταν το 2013 κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket, πέτυχα τον σκοπό που είχα θέσει, να δω τη Γαλλία στην κορυφή της Ευρώπης. Από τη στιγμή που έγινε αυτό, είχα πετύχει όλα όσα ήθελα για την εθνική ομάδα", δήλωσε στη Μανίλα, μετά την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κάπως έτσι, έκανε πλέον πράξη τη δήλωσή του, αφού λίγα μόλις λεπτά μετά το φινάλε του προημιτελικού με τη "φούρια ρόχα" επανέλαβε την απόφασή του να αποχαιρετήσει το εθνικό συγκρότημα της χώρας του. Κι όπως καταλαβαίνετε, οι συμπατριώτες του έσπευσαν να τον ευχαριστήσουν για όσα έχει προσφέρει στη Γαλλία. Ο Βενσάν Κολέ μάλιστα τον χαρακτήρισε τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών στη Γαλλία, στις δηλώσεις που έκανε μετά τον χαμένο προημιτελικό με την Ισπανία, επισημαίνοντας πως " θα ήθελα να τον αποχαιρετήσω με καλύτερο τρόπο, κι όχι με τέτοια ήττα".

Το πιο πικρό "αντίο" για Πάρκερ

Το twitter γέμισε από "merci" και "adieu" για τον Τόνι Πάρκερ, ο οποίος με τα χρώματα της Γαλλίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Eurobasket της Σλοβενίας (2013), το ασημένιο σε αυτό της Λιθουανίας (2011), αλλά και το χάλκινο σε εκείνα της Σερβίας (2005) και της Γαλλίας (2015).

Όπως αναφέρουν μάλιστα οι γαλλικές ιστοσελίδες, τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσουν κι οι Μικαέλ Ζελαμπάλ και Φλοράν Πιετρούς!

Οι δύο "μεγάλοι" (τεράστιοι) των δύο χωρών, που του χρόνου θα είναι συμπαίκτες στους Σαν Αντόνιο Σπερς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ