Το κορίτσι των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 μεγάλωσε και συγκινεί

Η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου δεκατέσσερα χρόνια μετά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας έχει γίνει μία πανέμορφη γυναίκα, που ήδη κάνει το μεταπτυχιακό της και παράλληλα, δεν ξεχνά ποτέ τα Παιδικά Χωριά SOS.

Η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου έμεινε στη μνήμη όλων μας στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας ως το κορίτσι που έσβησε την Φλόγα στο ΟΑΚΑ. Τότε ήταν 10 χρονών και έκτοτε όπως είναι φυσιολογικό έχουν αλλάξει πολλά στη ζωή της.

Πλέον, σε ηλικία 24 ετών έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο τμήμα βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κερδίζοντας μάλιστα υποτροφία για να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Watson της Νέας Υόρκης.

Μοναδική κοινή συνισταμένη των παιδικών της χρόνων με το σήμερα είναι τα Παιδικά Χωριά SOS. Σε ηλικία επτά ετών ήταν εκείνα που της έδωσαν ένα σπίτι και έγιναν η οικογένεια της βοηθώντας την να φτάσει μέχρι εκεί που είναι σήμερα. Για αυτό το λόγο η 24χρονη πια Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου δεν ξεχνά την προσφορά των ανθρώπων που τη βοήθησαν.

Έτσι, φροντίζει να βρίσκεται στις εκδηλώσεις που κάνει το Ίδρυμα στηρίζοντας έτσι την προσπάθεια του με όποιον τρόπο μπορεί. Σε αυτό το πλαίσιο η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου βρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο σε φιλανθρωπική εκδήλωση όπου τα χρήματα θα πήγαιναν στα Παιδικά Χωριά SOS.

Λίγες ώρες αργότερα ανέβασε μία συγκινητική ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο instagram γράφοντας: "Τo 2004, ήμουν 10 ετών. Θυμάμαι τον εαυτό μου να σαγηνεύεται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Oι ελίτ αθλητές, οι αξιοσημείωτες επιτυχίες τους και η αφοσίωσή τους στην Ολυμπιακή Αριστεία με ενέπνευσαν. Επειτα, συνειδητοποίησα ότι η Αριστεία αυτού του επιπέδου έχει πολλές μορφές. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς -για να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι σε ό,τι κι αν κάνουμε στη ζωή μας. Προσπάθησα να εφαρμόσω αυτή την ιδέα στην εξέλιξή μου σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Ολα χρειάζονται αφοσίωση, πειθαρχία και σκληρή δουλειά. Αλλά χρειάζονται ακόμα ανθρώπους να πιστεύουν σε σένα. Αυτός ήταν και ο ρόλος των Παιδικών Χωριών SOS στη ζωή μου -οι άνθρωποι με τους οποίους μεγάλωσα. Ήταν στο πλευρό μου όλα αυτά τα χρόνια και με στήριξαν σε συναισθηματικό αλλά και οικονομικό επίπεδο. Έτσι, αυτός είναι και ο λόγος που βρίσκομαι σε αυτή την όμορφη εκδήλωση, αυτό το βράδυ του Νοέμβρη: γιατί πιστεύω ότι μέσα μας έχουμε μια μαγική δύναμη και με την στήριξή σας είμαι σίγουρη ότι όλο και περισσότερα παιδιά που μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS θα καταφέρουν να αγγίξουν τα αστέρια".

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ