ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στήριξη στους πρόσφυγες από την ΕΟΕ

Στήριξη στους πρόσφυγες από την ΕΟΕ
NEWSPORTS

Μία μεγάλη και ζεστή αγκαλιά συμπαράστασης στις δύσκολες ώρες που περνούν, άπλωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας στον Ελαιώνα.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, μαζί με μέλη της Ολομέλειας και εκπροσώπους του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών βρέθηκαν δίπλα στους ανθρώπους που άφησαν το σπίτι και τη χώρα τους αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον και τους πρόσφεραν μπάλες μπάσκετ, μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, εκατοντάδες αθλητικά παπούτσια και μπουφάν.

Κυρίως, όμως, εκδήλωσαν την απεριόριστη υποστήριξή τους προσπαθώντας να ανακουφίσουν τον πόνο των προσφύγων στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν, ειδικά όταν αρκετοί από αυτούς στο μεγάλο ταξίδι για μία καλύτερη ζωή, έχασαν αγαπημένα πρόσωπα.

Ο κ. Καπράλος παρέδωσε επίσης και τέσσερα γήπεδα μπάσκετ που κατασκεύασε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ειδικά για τους πρόσφυγες, με τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο, να είναι τα πρώτα που τα χρησιμοποίησαν. Ο Ορχάν, η Σάρα, η Μασουντέ και τα άλλα προσφυγόπουλα από τη Συρία και το Αφγανιστάν έπαιξαν με τους Έλληνες Ολυμπιονίκες.

Στήριξη στους πρόσφυγες από την ΕΟΕ
NEWSPORTS

Οι στιγμές ήταν συγκινητικές, αλλά η χαρά στα πρόσωπα όσων έχουν δοκιμαστεί σκληρά τον τελευταίο καιρό ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τους ανθρώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Μιλώντας σε όσους ήταν στο Ανοιχτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ επισήμανε ότι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ως θεματοφύλακας του Ολυμπιακού ιδεώδους στη χώρα μας, δεν μπορούσε να μείνει ασυγκίνητη στον πόνο των συνανθρώπων μας, ειδικά από τη στιγμή που η Ελλάδα γνωρίζει καλά τι σημαίνει μετανάστευση.

"Μία από τις βασικές αρχές του Ολυμπισμού είναι η αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπό μας και ενστερνιζόμενοι το δράμα αυτών των ανθρώπων αλλά και γνωρίζοντας ότι η ελληνική ιστορία είναι πλούσια από τέτοια παραδείγματα, αποφασίσαμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους κατασκευάζοντας τέσσερα γήπεδα μπάσκετ. Παράλληλα προσφέραμε 600 ζευγάρια παπούτσια και αντιανεμικά, τα οποία, όπως μας είπαν, είναι όπλο ζωής στο ταξίδι τους για ένα καλύτερο μέλλον σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία στάθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή, κάλυψε οικονομικά το πρόγραμμα και υποσχέθηκε ότι θα είναι στο πλευρό μας για τη συνέχιση του προγράμματος. Πιστεύω ότι προσφέραμε στα παιδιά, τα οποία έπαιξαν μπάσκετ και ποδόσφαιρο, αφήνοντας για λίγο όλες τις αρνητικές σκέψεις ενώ το πιο βασικό είναι ότι στέλνουμε μήνυμα σε όλους τους Έλληνες για να προσφέρουν και αυτοί στους πρόσφυγες".

Στήριξη στους πρόσφυγες από την ΕΟΕ
NEWSPORTS

Παράλληλα, ο κ. Καπράλος ευχαρίστησε και όλους όσους έχουν εμπλακεί και συμπαρασταθεί ολόψυχα στην προσπάθεια και ιδιαίτερα την εταιρεία Procter & Gamble για την πολύτιμη προσφορά της.

Η υπεύθυνη λειτουργίας του Ανοιχτού Κέντρου Προσφύγων, Ανθή Καραγγελή, είπε:

"Είναι πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των Ολυμπιονικών, γιατί μπορεί εμείς να θεωρούμε ως πολυτέλεια τον αθλητισμό, αλλά για αυτούς τους ανθρώπους που είναι εδώ είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς μπορούν να εκτονώσουν την αρνητική ενέργεια που έχουν, γιατί έρχονται από χώρες πολέμου και κουβαλούν αρνητικές εικόνες. Αποτελεί λοιπόν μία πρώτη παροχή βοήθειας, να έχουν έναν χώρο να αθληθούν και να εκτονωθούν αλλά και να νιώσουν ότι μπαίνουν σε μία κανονικότητα".

Εκ μέρους της ΔΟΕ που πρόσφερε τα χρήματα για την αγορά του αθλητικού υλικού και την κατασκευή των γηπέδων μπάσκετ, το μέλος της Λάμπης Νικολάου είπε: «Η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα δέχεται ένα σημαντικό – ίσως το μεγαλύτερο- τμήμα των προσφυγικών ροών από τη Συρία. Η χώρα μας και οι πολίτες έχουν αποδείξει πολλές φορές το ανθρωπιστικό τους πρόσωπο και κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος σε αυτό το δράμα που εξελίσσεται δίπλα μας.

Ανάμεσα στις πολλές πρωτοβουλίες που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας για την ανακούφιση των προσφύγων και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έρχεται να συνδράμει με την προσφορά αθλητικών ειδών και ειδών ρουχισμού στους ανθρώπους αυτούς που τα έχουν τόσο ανάγκη. Να σημειώσω ότι η δράση αυτή της ΕΟΕ κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί χάρη στην πρωτοβουλία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να διαθέσει το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων σε Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές χωρών που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της εισροής προσφύγων.»

Στην ομάδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που επισκέφτηκε τον Ελαιώνα ήταν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, τα μέλη της Ολομέλειας Ιωάννης Βασιλειάδης, Μανώλης Κολυμπάδης, Πέτρος Συναδινός, Γιώργος Αλικάκος, η Πρόεδρος του Σ.Ε.Ο. Βούλα Κοζομπόλη μαζί με τα μέλη του Συλλόγου Ιωάννη Μελισσανίδη, Νίκη Μπακογιάννη, Βασίλη Πολύμερο, Εύη Μωραϊτίδου, Χρύσα Μπισκιτζή, Βούλα Ζυγούρη, Γεωργία Ελληνάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ