Σκάνδαλο με δωροδοκία "αθανάτων" για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Ο πρώην Κυβερνήτης του Ρίο, Σερζού Καμπράλ, κατήγγειλε πως πλήρωσε δύο εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Τα σκάνδαλα με επίκεντρο τον πρώην πρόεδρο της IAAF, Λαμίν Ντιάκ, συνεχίζουν να διαδέχονται το ένα το άλλο. Αυτή τη φορά οι καταγγελίες έρχονται από τον Σερζού Καμπράλ, ο οποίος αποκάλυψε ότι έδωσε χρήματα για να πάρει το Ρίο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο πρώην Κυβερνήτης της Πολιτείας του Ρίο κατέθεσε στο δικαστήριο ότι έδωσε 2 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά έως και εννιά ψήφων την περίοδο της υποψηφιότητας της βραζιλιάνικης πόλης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Αυτό εντάσσεται χρονικά το 2009 όταν και αποφασίστηκε ποια πόλη θα διοργάνωνε τους Αγώνες. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο Σερζού Καμπράλ το συγκεκριμένο ποσό δόθηκε σε άνθρωπο του Λαμίν Ντιάκ το οποίο και θα αναλάμβανε την εξαγορά των ψήφων.

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΠΟΥΜΠΚΑ ΚΑΙ ΠΟΠΟΦ

Δύο από τους ανθρώπους που εμπλέκονται στις καταγγελίες είναι ο νυν πρόεδρος της IAAF, Σεργκέι Μπούμπκα και ο Αλεξάντερ Ποπόφ.

Αμφότεροι με δήλωσή τους διέψευσαν οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση. “Μπορώ να πω ότι δεν είχα καν ψηφίσει για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Συμμετείχα στην ψηφοφορία, αλλά η ψήφος μου δεν ήταν για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Θα συνεργαστώ με την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΔΟΕ, προκειμένου να ρίξει άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση” δήλωσε ο παλιός σπουδαίος κολυμβητής, Αλεξάντερ Ποπόφ, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων R-Sport.

Μέσω Twitter έδωσε την δική του απάντηση ο Ουκρανός πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, Σεργκέι Μπούμπκα: "Απορρίπτω εντελώς τους ψευδείς ισχυρισμούς του κυβερνήτη της πολιτείας του Ρίο, υπενθυμίζοντας ότι σήμερα εκτίει ποινή μακράς φυλάκισης για διαφθορά. Ο κ. Ντιάκ ποτέ δεν επικοινώνησε μαζί μου για την ψήφο μου σχετικά με την εκλογή της πόλης που θα φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Οι δικηγόροι μου θα ζητήσουν από τον κ. Ντιάκ να εξηγήσει τις κατηγορίες του κ. Καμπράλ ο οποίος στην κατάθεσή του αναφέρει πως θα μπορούσε να εξασφαλίσει την ψήφο μου”.

Photo credits: AP Photo/Silvia Izquierdo

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.