ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσωρινά εκτός IAAF o Φρέντερικς!

Frank Fredericks from Namibia jubilates after winning the 100 meters final in a time of 9.86 seconds, equaling the second-fastest of all-time, at the Athletissima track and field meeting in Lausanne, Wednesday July 3, 1996. (AP Photo/Christof Ruckstuhl)
Frank Fredericks from Namibia jubilates after winning the 100 meters final in a time of 9.86 seconds, equaling the second-fastest of all-time, at the Athletissima track and field meeting in Lausanne, Wednesday July 3, 1996. (AP Photo/Christof Ruckstuhl) ASSOCIATED PRESS

Ο τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης, Φρανκ Φρέντερικς, αποβλήθηκε προσωρινά ως μέλος του μέλος της συμβουλίου της IAAF αφού εξετάζεται το ενδεχόμενο να εμπλέκεται στο σκάνδαλο "Ντιάκ".

Ένας από τους σπουδαιότερους σπρίντερ βρίσκεται στο στόχαστρο της επιτροπής ηθικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου. Ο Φρανκ Φρέντερικς παύτηκε προσωρινά από τη θέση του μέλους του συμβουλίου της IAAF αφού εις βάρος του διεξάγεται έρευνα.

Ο παλαίμαχος σπρίντερ, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει στην κατοχή του τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια, ερευνάται για το σκάνδαλο που αφορά τον Λαμίν και τον Πάπα Μασάτα Ντιάκ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην πρόεδρος της IAAF και ο γιος του εμπλέκονταν σε σκάνδαλο δωροδοκίας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα Μέσα του εξωτερικού, εταιρία συμφερόντων του Φρέντερικς είχε δοσοληψίες με εταιρία του Πάπα Μασάτα Ντιάκ.

Οι συναλλαγές έγιναν όλες πριν την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από το Ρίο και υπέπεσαν τώρα στην αντίληψη των Αρχών. Η επιτροπή Ηθικής της IAAF εξετάζει διεξοδικά τους συγκεκριμένους λογαριασμούς και ελέγχει εάν υπάρχει κάτι ύποπτο πίσω από τις συγκεκριμένες συναλλαγές.

Από την πλευρά του ο Φρέντερικς αρνήθηκε ότι υπάρχει το οτιδήποτε παράνομο, ωστόσο διευκόλυνε τις Αρχές στις έρευνες τους.

Photo credits: AP Photo/Christof Ruckstuhl

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ