ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι νέες ημερομηνίες για τις προκρίσεις

Commuters walk along a sidewalk as a poster celebrating the Tokyo 2020 Olympics is seen in foreground, Tuesday, March 3, 2020, in Tokyo. The Japanese government has indicated it sees the next couple of weeks as crucial to containing the spread of COVID-19, which began in China late last year. (AP Photo/Jae C. Hong)
Commuters walk along a sidewalk as a poster celebrating the Tokyo 2020 Olympics is seen in foreground, Tuesday, March 3, 2020, in Tokyo. The Japanese government has indicated it sees the next couple of weeks as crucial to containing the spread of COVID-19, which began in China late last year. (AP Photo/Jae C. Hong) AP

Η ΔΟΕ προχώρησε στις απαραίτητες αλλαγές στη διαδικασία των προκρίσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σύντομα θα ανακοινωθεί το νέο πρόγραμμα των προολυμπιακών τουρνουά.

Σε έντονους ρυθμούς συνεχίζονται οι διαδικασίες που είναι απαραίτητες να γίνουν ώστε οι Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξαχθούν κανονικά το επόμενο καλοκαίρι. Μπορεί στην Ιαπωνία το πρώτο θέμα να είναι η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, ωστόσο η Οργανωτική Επιτροπή είναι σε πλήρη συνεργασία με την ΔΟΕ.

Ήδη, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επικύρρωσε τις νέες ημερομηνίες των προκρίσεων.

Η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 Ιουλίου 2021, ενώ η περίοδος προκρίσεων θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιουνίου 2021. Υπενθυμίζουμε ότι οι Αγώνες είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου, δηλαδή 18 μέρες νωρίτερα θα γνωρίζουμε όλους τους αθλητές που θα αγωνιστούν στο Τόκιο 2021.

Από εκεί και πέρα η ΔΟΕ σε συνεργασία με τις Παγκόσμιες Ομοσπονδίες προσπαθεί να καταρτήσει το νέο καλεντάρι και να προσθέσει σε αυτό τα απαραίτητα προΟλυμπιακά τουρνουά που δεν είχε γίνει. Συνολικά, υπολογίζεται ότι το 33% των προκρίσεων δεν έχει βρει ακόμα κάτοχο, ενώ σε ορισμένα αθλήματα δεν έχει υπάρξει ακόμα αθλητής που να έχει πάρει πρόκριση.

Συγκεκριμένα, στην άρση βαρών, στο τζούντο και στο σκέιτμπορντ που η πρόκριση θα γίνει μέσα από την παγκόσμια κατάταξη δεν υπάρχει κάποιος αθλητής που να έχει προκριθεί. Αντίθετα, στην ιππασία το χόκεϊ επί χόρτου και το βόλεϊ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Συνολικά περισσότεροι από 11.000 αθλητές αναμένεται να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ