ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: Τρομερό Πανελλήνιο ρεκόρ από την Τζένγκο

Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: Τρομερό Πανελλήνιο ρεκόρ από την Τζένγκο

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε η Ελίνα Τζένγκο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων αφού με βολή στα 63,34μ. βελτίωσε το Πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 στον ακοντισμό κατά 5 μέτρα και 29 εκατοστά!

Φανταστική εμφάνιση πραγματοποίησε σήμερα η Ελίνα Τζένγκο στην τρίτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μπουένος Άιρες. Η νεαρή αθλήτρια έδειξε για μία ακόμη φορά τα αγωνιστικά της προσόντα, αφού πέτυχε δύο φορές πανελλήνιο ρεκόρ με αποκορύφωμα το 63,34 μ. στην τέταρτη και τελευταία της βολή, που την ανέβασε στην δεύτερη θέση της φετινής παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία της και πέτυχε ολυμπιακό ρεκόρ.

Η νεαρή αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ξεκίνησε τον αγώνα της με άκυρη βολή, συνέχισε με 62,47 μ., που είναι πανελλήνιο ρεκόρ, 57,21 μ. και έκλεισε τον αγώνα της με το δεύτερο ρεκόρ στα 63,34 μέτρα.

Η Τζένγκο με τη σημερινή της παρουσία φαίνεται να "κλείδωσε" το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα, αφού δύσκολα μια από τις υπόλοιπες μετέχουσες θα μπορέσει να πλησιάσει αυτά τα μέτρα. Παρόλα αυτά η τελική κατάταξη στο αγώνισμα θα κριθεί την Τρίτη.

Η 16χρονη κατείχε το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 με βολή στα 58,05 μ., την οποία πέτυχε στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας της. Η Τζένγκο είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης στην κατηγορίας της, ενώ πλέον μπορεί να σκέφτεται πως μπορεί να απειλήσει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών παγκοσμίως στην κατηγορίας της, η οποία είναι 65,44 μέτρα, αφού και το 2019 θα αγωνίζεται ως κορασίδα.

Το επίπεδο του αγώνα ήταν αρκετά υψηλό, αφού πίσω από την Ελληνίδα βρέθηκε η Τζουλέι Ανγκούλο (Εκουαδόρ) με 59,82 μ. και στην τρίτη η Τουρκάλα Μουνεβέρ Χανσί με 57,41 μ., η νικήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιορ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ