ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: Καλά πλασαρίσματα για όλους τους Έλληνες αθλητές

Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων: Καλά πλασαρίσματα για όλους τους Έλληνες αθλητές

Με τέσσερα πλασαρίσματα μέσα στην πρώτη δεκάδα ολοκληρώθηκαν οι ελληνικές συμμετοχές το βράδυ της Τρίτης (16/10) στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που διεξάγονται στο Μπουένος Άιρες.

Πέρα από τα δύο μετάλλια που κατέκτησαν η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό και η Όλγα Φιάσκα στα 5χλμ βάδην, όλοι οι Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων την Τρίτη (16/10) είχαν αρκετά καλά πλασαρίσματα.

Η Σπυριδούλα Καρύδη βελτιώθηκε στον δεύτερο αγώνα της στο Μπουένος Άιρες και με άλμα στα 12,84 μ. (0,7) στην τέταρτη και τελευταία τη προσπάθεια κατέλαβε την πέμπτη θέση. Η νεαρή αθλήτρια ξεκίνησε με άκυρο άλμα και συνέχισε στα 12,82 μ. και 12,70 μ. και ολοκλήρωσε επιτυχημένα την παρουσία της στη διοργάνωση.

Ο Γεράσιμος Καλογεράκης μπορεί να μην έστειλε το ακόντιο όσο μακριά θα ήθελε, ωστόσο είναι σίγουρος πως οι εμπειρίες που αποκόμισε θα του φανούν χρήσιμες στο μέλλον. Ο "ασημένιος" πρωταθλητής Ευρώπης στους Παίδες είχε καλύτερη προσπάθεια στα 63,56 μ., επίδοση που του έδωσε την 16η θέση. Στα 110 μ. εμπ. ο Γιάννης Καμαρινός ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός, αφού τερμάτισε δεύτερος στη σειρά του με 13.80 (1,6), επίδοση πολύ κοντά στο 13.78, που είναι το ατομικό του ρεκόρ και κατέλαβε συνολικά την ένατη θέση.

Καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Αντώνης Σάντας στο επί κοντώ, που για μία ακόμη φορά κινήθηκε στα φετινά του επίπεδα. Ο αθλητής ξεπέρασε τα 4,82 μ. (ρεκόρ 4,90 μ.) και κατέλαβε την έκτη θέση στο σημερινό του αγώνα. Ο νεαρός στη συνέχεια απέτυχε στα 4.92 μέτρα.

Στις καταδύσεις ο Νίκος Μόλβαλης κατέλαβε την 7η θέση στα 10μ πλατφόρμα Ο Έλληνας καταδύτης πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και συγκέντρωσε 460.95 βαθμούς. Ο προπονητής του, Πέτρος Φυρίγος, δήλωσε ικανοποιημένος από τον Νίκο και θεωρεί ότι η εμφάνισή του ήταν πολύ καλή.

Στην τριάδα των μεταλλίων παρακολουθήσαμε έναν εξαιρετικό αγώνα με την αγωνία να μένει μέχρι το τέλος. Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο 16χρονος Μεξικανός Βαλντέζ, συγκεντρώνοντας 609.80 βαθμούς, το ασημένιο κατέκτησε ο Κινέζος Λίαν με 600.05 βαθμούς, ενώ τρίτος βρέθηκε ο Ρώσος Τερνοβόι με 596.85 βαθμούς.

Την Τετάρτη (17/10) στις 23:00 ώρα Ελλάδος θα διεξαχθεί ο τελικός στο μεικτό ομαδικό αγώνισμα, στο οποίο ο Νίκος Μόλβαλης θα λάβει μέρος και κληρώθηκε με την αθλήτρια από τη Μαλαισία, Κίμπερλι Μπόνγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ