ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι ελληνικές συμμετοχές της 13ης ημέρας

Οι ελληνικές συμμετοχές της 13ης ημέρας

Άρωμα γυναίκας την Πέμπτη (9/8) για τα ελληνικά χρώματα με δράση στην ανοιχτή θάλασσα, την πάλη, τη ρυθμική γυμναστική και τον στίβο.

Οι 30οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν χαρακτηριστεί ως "οι Ολυμπιακοί Αγώνες των γυναικών" εξαιτίας της παρουσίας γυναικών σε όλες τις αποστολές.

Εννέα Ελληνίδες αθλήτριες αγωνίζονται την Πέμπτη (9/8) στο Λονδίνο. Η αρχή (14.00) θα γίνει στο Χάιντ Παρκ με τη συμμετοχή της Μαριάννας Λυμπερτά στα 10χλμ. ανοιχτής θάλασσας.

Η 33χρονη κολυμβήτρια συμμετέχει για 4η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα από τις 25 κολυμβήτριες, οι οποίες θα επιχειρήσουν να τερματίσουν στην πρώτη θέση στο Σέρπενταϊν.

Ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και για την 20χρονη Μαρία Πρεβολαράκη στα 55 κιλά της πάλης. Η αθλήτρια του Εθνικού δεν έχει πολλές συμμετοχές στην κατηγορία των γυναικών.

Η Πρεβολαράκη θα δώσει τη σκυτάλη στα κορίτσια του ανσάμπλ. Η Μαριάνθη Ζαφειρίου, η Ελένη Δόικα, η Βασιλεία Ζάχου, η Ευδοκία Λουγκάγκου και η Αλεξία Κυριαζή συμμετέχουν στον προκριματικό του ομαδικού και θα εκτελέσουν το πρόγραμμα τους στις 5 μπάλες 9 (16.50).

Στον προκριματικό συμμετέχουν δώδεκα ομάδες και το εισιτήριο παίρνουν οι πρώτες οκτώ μετά και την ολοκλήρωση του δεύτερου οργάνου, στις 3 κορδέλες και στα 2 στεφάνια που θα γίνει την Παρασκευή (10/8, 16.50).

Τέλος, έχουμε δύο αθλήτριες στον στίβο. Ο προκριματικός των γυναικών στο ύψος θα ξεκινήσει στις 11.30 και η Τόνια Στεργίου βρίσκεται στο β' γκρουπ με φετινή επίδοση 1,92μ. Το όριο πρόκρισης στον τελικό βρίσκεται στο 1,96μ.

Το βράδυ (21.30) η Ελένη Φιλάνδρα θα αγωνιστεί στα ημιτελικά των 800μ. Τρέχει στην πρώτη ημιτελική σειρά και έχει την έβδομη χειρότερη επίδοση από τις οκτώ διαγωνιζόμενες. Θα γίνουν τρεις ημιτελικές σειρές και την πρόκριση παίρνουν οι δύο πρώτες από κάθε σειρά και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ