ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Park Ji-Sung δεύτερος λαμπαδηδρόμος

Ο Park Ji-Sung δεύτερος λαμπαδηδρόμος

Ένας ποδοσφαιριστής θρύλος της Νοτίου Κορέας, ο Park Ji-Sung, θα είναι ο δεύτερος κατά σειρά λαμπαδηδρόμος στην αρχαία Ολυμπία ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων της PyeongChang.

Ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής της εθνικής ομάδας της Νοτίου Κορέας Park Ji-Sung θα είναι, τιμής ένεκεν, ο δεύτερος κατά σειρά λαμπαδηδρόμος στην αρχαία Ολυμπία που θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα από τη δάδα του Απόστολου Αγγέλη έξω από το μνημείο του Πιέρ ντε Κουμπερτέν.

Ο Park Ji-Sung στο παρελθόν βασικό στέλεχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Αιντχόφεν. Λίγο νωρίτερα στον ναό της Ήρας και στο αρχαίο στάδιο θα έχουμε όλοι μας την ευκαιρία να θαυμάσουμε την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου να λαμβάνει απευθείας από τον ήλιο την Ολυμπιακή Φλόγα για να ακολουθήσει αμέσως μετά ο χορός των ιερειών σε μια δημιουργία της χορογράφου Αρτέμιδας Ιγνατίου.

Υπήρξε διεθνής ποδοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό κυρίως στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Αϊντχόφεν με τις οποίες κατέκτησε αρκετούς τίτλους. Γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1981 και από νεαρή ηλικία επέδειξε το ταλέντο του.

Πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000 και δύο χρόνια αργότερα, στο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, κατέλαβε την 4η θέση. Συνολικά υπήρξε 100 φορές διεθνής και σκόρερ 13 γκολ με τα χρώματα της Ν. Κορέας. Ολοκλήρωσε τη σπουδαία καριέρα του τον Μάιο του 2014.

Τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε συνεργασία με την εκάστοτε οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων έχει καθιερώσει τον ορισμό στη θέση του δεύτερου λαμπαδηδρόμου ενός ατόμου που προέρχεται από την Ολυμπιακή Πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ