ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Οδυσσέας, η Χαρούλα και η Εθνική ανσάμπλ

Ο Οδυσσέας, η Χαρούλα και η Εθνική ανσάμπλ

Η Έλενα Μπουζαλά συνάντησε την Εθνική ανσάμπλ μια μέρα πριν αγωνιστεί στο ξενοδοχείο Wembley Plaza Hotel (pics)

Στην προπόνηση της ομάδας του ανσάμπλ, όταν η κάθε άσκηση γίνεται σωστά, στις σημειώσεις δίπλα της, μπαίνει από την προπονήτρια Τζένη Παπαδοπούλου ένα τεράστιο «Ο» και τα κορίτσια μπορούν να περάσουν στην επόμενη.

Όταν αντίθετα υπάρχει λάθος στην άσκηση, στις ίδιες σημειώσεις, μπαίνει ένα μεγαλοπρεπές «Χ» και μέχρι να την κάνουν σωστά δεν πάνε πουθενά.

Το «Ο» πήρε ζωή στην μασκότ Οδυσσέας. Το αρκουδάκι. Το «Χ» είναι η Χαρούλα, που δεν την εμφανίζουμε και πολύ, μου λένε τα κορίτσια καθισμένα γύρω μου στο λόμπι του ξενοδοχείο Wembley Plaza Hotel (ναι, πολύ κοντά στο ιστορικό γήπεδο, φίλοι μου).

Το «ρεκόρ» προπόνησης τους είναι 16 ώρες. Συνεχόμενες. Η Χαρούλα ( μια Hello Kitty) είχε πεισμώσει. Δεν έκανε τίποτα σωστό. Η ομάδα της ρυθμικής συστάθηκε πριν από ενάμισι χρόνο. Είναι μια νέα ομάδα που σε λίγους μήνες κατάφερε να έχει σταθερή και ανοδική πορεία. Πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στο ίδιο γήπεδο στο οποίο θα αγωνιστεί σήμερα. Στο Wembley Arena. Ο συγχρονισμός της είναι το μεγάλο όπλο της.

Η Ελένη Δόικα είναι 17 ετών, κατάγεται από την Κέρκυρα και της αρέσει να διαβάζει και να πηγαίνει κινηματογράφο. " Όλη η ομάδα δουλεύουμε μαζί για ενάμισι χρόνο, αν κατακτήσουμε ένα μετάλλιο θα το αφιερώσω στις προπονήτριές μας και στην οικογένειά μου".

Ο Οδυσσέας, η Χαρούλα και η Εθνική ανσάμπλ

Η Ευδοκία Λουγκάκου γεννήθηκε το 1995 στη Θεσσαλονίκη. "Δεν έχω φόβο για τον αγώνα. Έχω άγχος μέχρι να πάρουμε την αρχική πόζα". Η πορεία μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, ενώ η ημέρα της πρόκρισης, όταν τους ανακοινώθηκε ότι πέρασαν στο Λονδίνο θα της μείνει αξέχαστη. Στον ελεύθερο χρόνο της, τής αρέσει να ακούει μουσική.

Ο Οδυσσέας, η Χαρούλα και η Εθνική ανσάμπλ

Η Μαριάνθη Ζαφειρίου μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι 16 ετών και πριν από κάθε αγώνα κάνει πάντα τον σταυρό της. Η γιορτινή ατμόσφαιρα που υπάρχει γύρω από τους Αγώνες του Λονδίνου της δημιουργούν μεγαλύτερη αγωνία για τον Αγώνα. Στο ελεύθερο χρόνο της τής αρέσει να ασχολείται με την μουσική και τον κινηματογράφο.

Ο Οδυσσέας, η Χαρούλα και η Εθνική ανσάμπλ

"Ήρθαμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό", μου λέει η Αλεξία Κυριαζή. Αν και από τις αθλήτριες που ζει στην Αθήνα στερείτε, όπως όλες, την οικογένειά της. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη θυσία που κάνουν όλα τα κορίτσια. Πολλές ώρες μακριά από το σπίτι.

Ο Οδυσσέας, η Χαρούλα και η Εθνική ανσάμπλ

Η Σταυρούλα Σαμαρά μου δείχνει τα κομποσχοίνια της, είναι τρία και δεν τα αποχωρίζετε ποτέ. «Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, εδώ που φτάσαμε» μου λέει η αθλήτρια του Διαγόρα Θεσσαλονίκης.

Ο Οδυσσέας, η Χαρούλα και η Εθνική ανσάμπλ

"Είμαστε μια ομάδα", μου εξομολογείται η Βασιλεία Ζάχου: "Είμαστε οι καλύτερες φίλες εδώ και ενάμιση χρόνο". Η 16 ετών αθλήτρια από τη Λάρισα στον ελεύθερο χρόνο της μαθαίνει κιθάρα.

Ο Οδυσσέας, η Χαρούλα και η Εθνική ανσάμπλ

"Κανείς δεν πίστευε ότι θα προκριθεί αυτή η ομάδα", μου λέει η προπονήτρια Τζένη Παπαδοπούλου. Είναι το μοναδικό σύνολο που έχει το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας και έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει εδώ. "Πρέπει να μπούμε δυνατά και με αυτοπεποίθηση. Από τα κορίτσια δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από αυτό που κάναμε μέχρι τώρα. Δεν πάμε για την υπερβολή, ο στόχος μας είναι εφικτός". "Την ομάδα την έφτιαξαν οι προπονήτριες", συμπληρώνει ο φυσιοθεραπευτής Νεκτάριος Σταύρου, ενώ η Γωγώ Αργύρη, η άλλη προπονήτρια, ξεχνάει τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα στην προετοιμασία της και μένει για την πίστη της Τζένης.

"Η Τζένη", μου λέει η Ελένη Μιχοπούλου, τώρα αρχηγός της ομάδας, αλλά στην οικογένεια της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής, ως αθλήτρια και προπονήτρια ύστερα, 24 χρόνια τώρα, "πολλές φορές ανοίγει το σπίτι της στα κορίτσια. Ξέρεις πόσο ευαίσθητη είναι αυτή η ηλικία, πόσο μάλλον για εκείνες που μένουν μακριά από το δικό τους σπίτι". Στην ομάδα, μου λέει, συγκεντρώσαμε τα καλύτερα παιδιά στον μικρότερο δυνατό χρόνο. "Δεν έχουμε πέντε άτομα, αλλά ένα, σε μία ομάδα".

Ο Οδυσσέας, η Χαρούλα και η Εθνική ανσάμπλ

Οι 12 ομάδες θα αγωνιστούν την Πέμπτη (09/08) στις 5 μπάλες και την Παρασκευή (10/08) στις 3 κορδέλες / 2 στεφάνια. Από το άθροισμα της βαθμολογίας τους θα προκύψουν οι οκτώ ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (12/08).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ