ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O... μαγικός ζωμός των Γάλλων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Abdruck der Asterix-Motive honorarfrei nur in Verbindung mit Berichterstattung ber Asterix und unter der Bedingung der Anbringung des Copyright-Vermerks:
© LES DITIONS ALBERT REN/GOSCINNY-UDERZO
Abdruck der Asterix-Motive honorarfrei nur in Verbindung mit Berichterstattung ber Asterix und unter der Bedingung der Anbringung des Copyright-Vermerks: © LES DITIONS ALBERT REN/GOSCINNY-UDERZO ABDRUCK DER ASTERIX-MOTIVE HONORARFREI NUR IN VERBINDUNG MIT BERICHTERSTATTUNG BER ASTERIX UND UNTER DER BEDINGUNG DER ANBRINGUNG DES COPYRIGHT-VERMERKS: © LES DITIONS ALBERT REN/GOSCINNY-UDERZO

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν... μαγικό ζωμό, τον οποίο θα προσφέρουν στους Γάλλους αθλητές μετά τους αγώνες!

Τον περασμένο Σεπτέμβριο έγινε γνωστό πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα λάβουν χώρα στο Παρίσι, όπως είχε συμβεί, άλλωστε, το 1900 και το 1924. Ήδη, οι διοργανωτές έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού. Μάλιστα, είχαν και ιδιαίτερα πρωτότυπη ιδέα για το αθλητικό μέρος της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την " Gazzetta dello Sport", στους Γάλλους αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα προσφέρεται ένας... μαγικός ζωμός, ο οποίος δημιουργήθηκε απ' το Διεθνές Ινστιτούτο Γαλλικής Αθλητικής Αριστείας και είναι συνδυασμός από παραδοσιακά αφεψήματα, ζάχαρη και χρωματικές ουσίες.

Ουσιαστικά, η ιδέα είναι επηρεασμένη απ' το γαλατικό χωριό και τους ήρωες της ιστορίας, Αστερίξ, Οβελίξ αλλά και τον Δρυΐδη που έφτιαχνε το ζωμό, οποίοι αποτελούν κομμάτι της γαλλικής παράδοσης. Οι πρώτες δοκιμές έγιναν τον περασμένο Ιούνιο, με τους αθλητές να επιλέγουν ως γεύσεις τα μούρα, το πορτοκάλι-μάνγκο και τη μέντα.

Στόχος του "μαγικού ζωμού" είναι να βοηθάει τους αθλητές, ύστερα απ' τους αγώνες, προκειμένου να επανέρχονται άμεσα στο επιθυμητό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ