ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαχ: "Προετοιμάζουμε πολλαπλά σενάρια"

IOC President Thomas Bach speaks during the opening ceremony of the 132nd IOC session ahead of the 2018 Winter Olympics in Gangneung, South Korea, Monday, Feb. 5, 2018. (AP Photo/Jae C. Hong)
IOC President Thomas Bach speaks during the opening ceremony of the 132nd IOC session ahead of the 2018 Winter Olympics in Gangneung, South Korea, Monday, Feb. 5, 2018. (AP Photo/Jae C. Hong) AP

Ο Τόμας Μπαχ επανέλαβε ότι πρώτος στόχος της ΔΟΕ για το Τόκιο 2021 είναι η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων και τόνισε πως υπάρχουν προετοιμασίες για πολλαπλά σενάρια.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο μεταφέρθηκαν από το καλοκαίρι του 2020 σε εκείνο του 2021 λόγω του κορονοϊού. Ωστόσο, δεν αποκλείεται οι Αγώνες της ιαπωνικής πρωτεύουσας να είναι εντελώς διαφορετικοί με ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Τόμας Μπαχ.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ τόνισε μεταξύ άλλων: "Παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι να γιορτάσουμε το "Τόκιο 2020" τον επόμενο χρόνο, τους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο. Ολόκληρη η ΔΟΕ ακολουθεί την αρχή που καθιερώσαμε πριν από την αναβολή (τον Μάρτιο) ότι η πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.

Συνεχίζουμε να καθοδηγούμαστε από τις συμβουλές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και με βάση αυτές τις συμβουλές προετοιμάζουμε πολλαπλά σενάρια. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε τι κατάσταση θα είναι η υγεία σε ένα χρόνο από τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ