Λαμπροί εορτασμοί για την "Ολυμπιακή Ημέρα"

Λαμπροί εορτασμοί για την "Ολυμπιακή Ημέρα"

Με μία σειρά δράσεων και συνεργειών με άλλους φορείς, θα γιορτάσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την Παρασκευή 23 Ιουνίου, την Ολυμπιακή Ημέρα, στέλνοντας μήνυμα παντού στη χώρα, για μεγαλύτερη ενασχόληση με τον αθλητισμό.

Ο εορτασμός της  Ολυμπιακής Ημέρας πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου, ημέρα ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στο Παρίσι το 1894. Κατά την ημέρα αυτή, ουσιαστικά εφαρμόζεται το τρίπτυχο του Ολυμπισμού ”Move, learn and discover” και δίνεται σε όλους η ευκαιρία για άθληση, γνωριμία με τις Ολυμπιακές αξίες και ενημέρωση σε νέα αθλήματα.

Η ΕΟΕ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει αγώνες δρόμου 6 και 10 χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης το Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμό στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Παράλληλα θα γίνει αγώνας 1 χιλιομέτρου για τους αθλητές των Special Olympics. H εκκίνηση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων θα δοθεί από το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) στις 20:40, ενώ η εκκίνηση των 6 χιλιομέτρων θα δοθεί δέκα λεπτά αργότερα, στις 20:50.

Παράλληλα η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.)  θα πραγματοποιήσει αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις,  στην Αρχαία Ολυμπία, στο κέντρο της πόλης, με τη συμμετοχή παιδιών από τα σχολεία της πόλης, στο ΟΑΚΑ σε συνεργασία με το summer camp «5 Κύκλοι» με προπονητές τους Ολυμπιονίκες Νίκο Συρανίδη και τη Νίκη Μπακογιάννη και στο summer camp του Κολυμβητικού Ομίλου Ιλισίων «Ποσειδώνας».

Επίσης, τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, η ΕΘΝ.Ο.Α. με τη συνεργασία του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και μέσω του επιτυχημένου προγράμματος «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», προγραμματίζει δράσεις για παιδιά πρόσφυγες στο Σκαραμαγκά με βιωματική προσέγγιση σε Ολυμπιακά αθλήματα και με συμμετοχή Ολυμπιονικών, πρωταθλητών και προπονητών.

Τέλος στον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας θα συμμετάσχει με συγκεκριμένες δράσεις και το Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης.

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Δύναμη και αντοχή: 8 ασκήσεις που θα αναδείξουν τους μυς σου

Μια προπόνηση για όλο το σώμα, που μπορείς να την κάνεις παντού και να βλέπεις πάντα αποτελέσματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24