ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα γίνουν το 2021

Κορονοϊός: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα γίνουν το 2021

Η παγκόσμια έξαρση του κορονοϊού οδήγησε την Ιαπωνία και τη ΔΟΕ να συναποφασίσουν τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για το καλοκαίρι του 2021.

Το μεσημέρι της Τρίτη 24 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο πρόεδρος της ΔΟΕ και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο είχαν τηλεδιάσκεψη, αποφασίζοντας τη μετάθεση τους για το καλοκαίρι του 2021, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Οι τρεις άνδρες ανέλυσαν τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, ειδικά μετά την ειλημμένη απόφαση αρκετών χωρών ( Καναδάς, Αυστραλία και Πολωνία έκαναν την αρχή, με τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία να δηλώνουν πρόθυμες να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα) να μην στείλουν αθλητές στο Τόκιο το φετινό καλοκαίρι, για να φτάσουν στην απόφαση να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες με ένα χρόνο καθυστέρηση.

Στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Σίνζο Άμπε (πρωθυπουργός), του Τόμας Μπαχ (πρόεδρος της ΔΟΕ) και του Γιοσίρο Μόρι (πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής) ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε κι η πρόθεση της Ιαπωνίας να συναινέσει στη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, μία απόφαση που έλυσε τα χέρια της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Αυτό που απομένει πλέον είναι η ανακοίνωση από την πλευρά της ΔΟΕ, για να προκύψει κι η επισημοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης.

" Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, ο πρωθυπουργός Άμπε μίλησε στους δημοσιογράφους και εξήγησε ότι οι δυο τους συμφώνησαν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δεν θα αναβληθούν, αλλά θα μετατεθούν για το καλοκαίρι του 2021" αναφέρεται στο tweet του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας.

Λίγα λεπτά μετά ακολούθησε η ανακοίνωση για την αναβολή: "Με τις παρούσες συνθήκες και δεδομένης της ενημέρωσης που υπάρχει μέχρις σήμερα από τον ΠΟΥ, ο πρόεδρος της ΔΟΕ και ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας έφτασαν στο συμπέρασμαα πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πρέπει να μετατεθούν σε ημερομηνία μετά το τέλος του 2020, αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, για να εξασφαλιστεί η υγεία των αθλητών και όλων όσων εμπλέκονται σε αυτούς στην παγκόσμια κοινότητα. Συμφωνήθηκε πως η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία, όπως επίσης ότι οι Αγώνες θα διατηρήσουν το υπάρχον όνομά τους, ως Ολυμπιακοί και Παραλαουμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020".

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου, με την Ιαπωνία να φιλοξενεί για δεύτερη φορά στην ιστορία τη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού, μετά από τη διοργάνωση του 1964.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ