ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορακάκη: "Ευχαριστώ όσους με στήριξαν πριν και μετά"

Κορακάκη: "Ευχαριστώ όσους με στήριξαν πριν και μετά"
Κορακά ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Άννα Κορακάκη έφτασε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και δήλωσε πως έκανε το όνειρο της πραγματικότητα με τα δυο μετάλλια που πήρε στο Ρίο. Αναλυτικά οι δηλώσεις της (VIDEO).

Λίγο μετά τις 13:30 η πτήση της Άννας Κορακάκη έφτασε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος". Εκεί την περίμενε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ είχε στηθεί στρατιωτικό άγημα.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο αναφέρθηκε στις επιτυχίες της, ευχαρίστησε τους δικούς της ανθρώπους και τόνισε πως μέσα από την επιτυχία της ελπίζει να γίνει πηγή έμπνευσης για όλους τους νέους.

Αρχικά το λόγο πήρε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής: "Κατόρθωσε και έκανε το όνειο πραγματικότητα. Είναι παράδειγμα για όλους τους νέους ανθρώπους για όσα περνάει η πατρίδα. Να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες. Μπορούμε να κερδίσουμε και τη συνολική νίκη για την πατρίδα και την προσωπική του καθενός.

Η Άννα είναι το παιδί όλων των Ελλήνων. Η πολιτεία οφείλει να φτιάξει τα προβλήματα όχι λόγια αλλά πράξεις".

Στη συνέχεια μίλησε η Άννα Κορακάκη:

"Όχι δεν το έχω συνειδητοποιήσει, θα μου πάρει καιρό και με βοηθάτε τώρα με αυτό που συμβαίνει γιατί εκεί ήταν πιο ήρεμα τα πράγματα. Σημαίνει τα πάντα αυτό το μετάλλιο, το ονειρευόμουν από μικρό παιδί αυτό το μετάλλιο. Μπορεί να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής και να κάνεις ρεκόρ, αλλά αυτά τα μετάλλια μπορεί να μην έρθουν.

Έδωσα το καλύτερο δυνατό και ήρθαν αυτά τα μετάλλια. Εκπληρώθηκε το όνειρο μου εις διπλούν. Περίμενα ένα μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι, αλλά ήρθε και στο σπορ πιστόλι. Ευελπιστούσα να είμαι στον τελικό γιατί οι προπονήσεις μου ήταν θετικές τον τελευταίο χρόνο. Διαχειρίστηκα σωστά τα συναισθήματα μου σωστά στον τελικό".

Για τα δυο Ολυμπιακά μετάλλια που κατέκτησε, είπε:

"Με κάνει περήφανη που είναι η πρώτη Ελληνίδα που παίρνει δυο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση και ελπίζω να μην είμαι η τελευταία."

Για τον αθλητισμό και αν θα αλλάξει κάτι, δήλωσε: Δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά θέλω να σημάνει κάτι για τους νέους ανθρώπους. Να είναι το κίνητρο να πάνε πιο ψηλά".

Για σκοποβολή σαν άθλημα, είπε: "Ήταν μία από τις προσδοκίες μου να γνωρίσει ο κόσμος το άθλημα και να ασχοληθεί ο κόσμος με αυτό. Με στεναχωρεί το γεγονός πως ο αριθμός των αθλητών μειώνεται".

Τέλος, για το ποιους ευχαριστεί και αν έχει κάποιο γούρι, είπε: "Θέλω να ευχαριστήσω αποκλειστικά την οικογένεια μου. Τους φίλους μου και όλους όσους με στηρίζουν πριν γίνει αυτό και όταν τελειώσει αυτό.

Έχω ένα βραχιόλι που μου έδωσε η γιαγιά μου και αυτό έχω για γούρι. Το είχα στην τσέπη μου".

Τάσος Κορακάκης: "Πρώτα πατέρας, μετά προπονητής"

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πατέρας και προπονητής της Άννας Κορακάκη, Τάσος Κορακάκης:

"Είναι πρώτα η σχέση του πατέρα με την κόρη και μετά αυτή του προπονητή με τον αθλητή. Υπήρχαν και δύσκολες στιγμές, με φωνές και εντάσεις. Περιμέναμε μια καλή εμφάνιση, να είναι και στους δύο τελικούς των αγωνισμάτων.

Τώρα προέχουν οι διακοπές μας, να ξεκουραστούμε. Υπήρχε μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα, κι ενώ είχαμε την πρόθεση να γυρίσουμε με όλη την αποστολή, παρόλ' αυτά δεν μπορούσαμε να καθίσουμε παραπάνω στο Ρίο λόγω του ότι είχαμε κανονίσει τις διακοπές μας γιατί είναι ανάγκη να ξεκουραστούμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ