ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κοντά σε συμφωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και του 2028

Los Angeles Mayor Eric Garcetti, center, speaks as he is joined by LA 2024 Chairman Casey Wasserman, from left, International Olympic Committee members Anita DeFrantz, Angela Ruggiero and U.S. Olympic Committee President Larry Probst at an evaluation session with the IOC's Evaluation Commission Wednesday, May 10, 2017, in Los Angeles. (AP Photo/Jae C. Hong)
Los Angeles Mayor Eric Garcetti, center, speaks as he is joined by LA 2024 Chairman Casey Wasserman, from left, International Olympic Committee members Anita DeFrantz, Angela Ruggiero and U.S. Olympic Committee President Larry Probst at an evaluation session with the IOC's Evaluation Commission Wednesday, May 10, 2017, in Los Angeles. (AP Photo/Jae C. Hong) AP

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Παρίσι, Λος Άντζελες και την Ολυμπιακή Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και του 2028.

Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο και τη σύνοδο της ΔΟΕ για να μάθουμε που θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 και του 2028. Όπως όλα δείχνουν ακόμα και μέσα στην εβδομάδα δεν αποκλείεται να έχουμε οριστική απόφαση.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις τρεις εμπλεκόμενες πλευρές πηγαίνουν εξαιρετικά, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και μία μικρή ανατροπή.

Σύμφωνα με την αρχική φημολογία το Παρίσι ήταν το μεγάλο φαβορί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, ενώ το Λος Άντζελες θα έπαιρνε εκείνους του 2028. Τελικά, δεν αποκλείεται να γίνει και το αντίστροφο, αν και συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.

Σε ανάλογο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος του Λος Άντζελες, Έρικ Γκαρτσέτι. "Είμαστε κοντά σε συμφωνία. Οι συζητήσεις που γίνονται πάνε καλά. Πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα πιθανότατα θα έχουμε συμφωνία. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να έχει επιτευχθεί μέχρι την Παρασκευή. Οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε φιλικό κλίμα. Θα έλεγα ότι είναι αρμονικές οι διαπραγματεύσεις" τόνισε χαρακτηριστικά.

Photo credits: AP Photo/Jae C. Hong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ