ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καπράλος: "Είμαστε ενθουσιασμένοι για την τελετή Αφής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες"

ÅÏÅ / ÅÊËÏÃÅÓ 2017 (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÏÅ / ÅÊËÏÃÅÓ 2017 (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σπύρος Καπράλος μίλησε για το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας σε Ελλάδα και Ιαπωνία πριν από τους Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, μίλησε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Ολυμπιακή Φλόγα, η οποία τον Μάρτιο του 2020 θα φτάσει στο Τόκιο για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που στις 12 Μαρτίου 2020 η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα διοργανώσει την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Η εκδήλωση αυτή θα σηματοδοτήσει το ξεκίνημα των Ολυμπιακών Αγώνων και θα φιλοξενηθεί στο λίκνο τους, την Αρχαία Ολυμπία, την αφετηρία ενός ταξιδιού στην Άπω Ανατολή, μακρινού, που θα κόβει την ανάσα", τόνισε αρχικά.

"Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα φροντίσει να φτάσει η Ολυμπιακή Φλόγα σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη στη χώρα μας, ώστε η λάμψη και η θερμότητά της να φωτίσει τους ανθρώπους σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που οι Ιάπωνες έχουν αγκαλιάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες με τόση θέρμη και ενθουσιασμό, κάτι που σίγουρα θα αντανακλάται στο ταξίδι της Φλόγας. Οι Έλληνες περιμένουν με χαρά να σας υποδεχτούν στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2020".

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, Γιοσίρο Μόρι, προσθεσε: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής συμπεριλαμβανομένων του προέδρου Τόμας Μπαχ και του Τζον Κόουτς για την ευγενική τους κατανόηση στα αιτήματά μας σχετικά με την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία. Χάρη στην υποστήριξή τους, μπορούμε να διοργανώσουμε μία λαμπαδηδρομία που θα διαρκέσει 121 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των ημερών μετάβασης και έκθεσης της Ολυμπιακής Φλόγας στις περιοχές που έχουν επηρεαστεί στο Τοχόκου".

"Θα ήθελα, επίσης, να εκφράσω την ειλικρινή μου εκτίμηση για τη συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσουμε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας. Ολόκληρο το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας έχει αποφασιστεί. Κάθε περιφέρεια έχει συστήσει τη δική της επιτροπή, η οποία θα διαμορφώσει τις λεπτομέρειες της διαδρομής. Τους ζητήσαμε να διαμορφώσουν διαδρομές που να αναδεικνύουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά των περιφερειών τους και να επιλέξουν λαμπαδηδρόμους στους οποίους να ενσωματώνεται το πνεύμα της Λαμπαδηδρομίας. Ανυπομονώ για την άφιξη στην Ιαπωνία της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα ανάψει στην πόλη της Ολυμπίας στην Ελλάδα. Σε σύνδεση με τις 47 περιφέρειες της Ιαπωνίας, θα συνεχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για αυτό που πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει μία σπουδαία Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία".

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ για το 2020, Τζον Κόουτς, υπογράμμισε: "Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία είναι μία στιγμή εξαιρετικής σημασίας για όλους εμάς που αγαπούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν στέλνει απλά το μήνυμα στον κόσμο ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν, αλλά σηματοδοτεί και την αρχή ενός ταξιδιού που παρακολουθεί την αφή της Φλόγας να φωτίζει την ιστορική της πατρίδα καθώς και τη διοργανώτρια χώρα. Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας θα έχει μία ιδιαίτερη σημασία το 2020, καθώς μπαίνουμε στη δέκατη χρονιά από το σεισμό και του τσουνάμι του 2011, που έπληξε σοβαρότατα την περιοχή Τοχόκου στην Ιαπωνία".

"Ευχαριστούμε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την υποστήριξή τους στη διοργάνωση της τελετής Αφής κατά της διάρκεια αυτής της περιόδου. Στη ΔΟΕ υποστηρίζουμε θερμά την πρωτοβουλία της Οργανωτικής Επιτροπής να εκθέσει τη Φλόγα στις περιοχές που έχουν πληγεί. Ελπίζουμε ότι αυτή η συμβολική πράξη θα υπογραμμίσει τη στήριξη του Ολυμπιακού κινήματος στους πολίτες αυτών των περιοχών καθώς και ότι θα τους επιτρέψει να δείξουν στον κόσμο που παρακολουθεί, την πρόοδο που έχουν κάνει στο ξαναχτίσιμο της ζωής τους και στην έμπνευση των παιδιών της περιοχής μέσω των Ολυμπιακών αξιών. Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα μεταφέρει τη Φλόγα σε όλες τις περιφέρειες της Ιαπωνίας, φέρνοντας έτσι τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις αξίες τους σε όλη τη χώρα. Αδημονούμε να δούμε την Ιαπωνία να μετατρέπει αυτή τη λαμπαδηδρομία σε ευκαιρία για μία γενιά".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ