ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η στιγμή της δικαίωσης για τον Σπύρο Γιαννιώτη

Spyridon Gianniotis, of Greece, reacts on the podium before receiving his silver medal in the men's marathon swimming competition at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Tuesday, Aug. 16, 2016. (AP Photo/Felipe Dana)
Spyridon Gianniotis, of Greece, reacts on the podium before receiving his silver medal in the men's marathon swimming competition at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Tuesday, Aug. 16, 2016. (AP Photo/Felipe Dana) ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σαν σήμερα (16/08) πριν από δύο χρόνια και μετά από μια συγκλονιστική προσπάθεια ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χλμ ανοιχτής θαλάσσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο

Στην τεράστια καριέρα του είχε κατακτήσει ήδη τα πάντα! Δεν είχε να αποδείξει τίποτα σε κανέναν πέρα από τον εαυτό του. Πήγε στο Ρίο με μοναδικό στόχο να κατακτήσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο, αυτό που τόσο του έλειπε και κατάφερε να κάνει όλη την Ελλάδα να τον χειροκροτήσει.

Όχι τόσο για την κατάκτηση του μεταλλίου όσο για την απίστευτη προσπάθεια του.

Σαν σήμερα (16/08) το 2016 ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 36 του χρόνια κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των 10 χλμ ανοιχτής θαλάσσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο σπουδαίος Έλληνας κολυμβητής ήθελε όσο τίποτα άλλο να διορθώσει το λάθος που του στέρησε ένα μετάλλιο τέσσερα χρόνια νωρίτερα στο Λονδίνο. Εκεί όπου τερμάτισε τέταρτος κι έχασε οριακά το μετάλλιο. Τότε που δεν άντεξε και λύγισε μετά το τέλος της κούρσας, δακρύζοντας για την ευκαιρία που χάθηκε.

Αυτή τη φορά δάκρυσε για τη δικαίωση των προσπαθειών του. Μετά από μία εξαιρετική κούρσα αναμονής, όπως άλλωστε συνήθιζε να κάνει, κατάφερε να μείνει κοντά στο γκρουπ των έξι αθλητών που οδηγούσε την κούρσα. Στα τελευταία 200 μέτρα έκανε την αντεπίθεση του, πέρασε μπροστά και έδωσε μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος με τον Ολλανδό, Φέρι Βέερτμαν. Τελικά, για μία λάθος χεριά και για κλάσματα του δευτερολέπτου ο Σπύρος Γιαννιώτης τερμάτισε στη δεύτερη θέση.

Αυτό, όμως, μικρή σημασία είχε αφού το όνειρο αυτό του σπουδαίου αθλητή είχε υλοποιηθεί. Στα 36 του χρόνια κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών αναγκάζοντας όλους να τον χειροκροτήσουν.

Δείτε σε βίντεο την απίθανη προσπάθεια του Κερκυραίου Ολυμπιονίκη, στους Αγώνες του Ρίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γιαννιώτης: Ολες οι θάλασσες μαζί
Είσαι το δάκρυ μας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ