ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει τo άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Παραλία της Θεσσαλονίκης και μέσω αυτού στέλνει τη λάμψη της σε όλο τον κόσμο, στην τέταρτη μέρα της Λαμπαδηδρομίας που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Με σύμμαχο τον εξαιρετικό καιρό και τον ήλιο που φώτιζε όλη τη Μακεδονία, η Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες PyeongChang 2018, ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής το ταξίδι της από την Καστοριά, στα χέρια του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της κωπηλασίας Γιάννη Χρήστου.

Στη συνέχεια έφτασε στη Φλώρινα, ακολούθησαν τα Γιαννιτσά, όπου το βωμό άναψε η Ολυμπιονίκης του τεκβοντό, Ελισάβετ Μυστακίδου και μετά η Εδεσσα, με τις καταρράκτες να αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για την Ολυμπιακή Φλόγα.

Σε τις τις πόλεις, πλήθος κόσμου βγήκε τις δρόμους για να υποδεχθεί το σύμβολο του Ολυμπισμού, απόδειξη ότι οι Ολυμπιακές αξίες βρίσκονται στην καρδιά των Ελλήνων.

Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Τελευταίος σταθμός της τέταρτης ημέρας τις Λαμπαδηδρομίας ήταν η Θεσσαλονίκη, όπου αρχικά η Φλόγα πήγε στην Τούμπα, με τον Πρόεδρο τις Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας τις ΕΟΕ Θανάση Βασιλειάδη να ανάβει το βωμό. Ακολούθησε το Ολυμπιακό Μουσείο τις πόλης με τον Α’ Αντιπρόεδρο τις ΕΟΕ Στέλιο Αγγελούδη να μεταλαμπαδεύει τη Φλόγα στο βωμό.

Στη συνέχεια, κατέληξε στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τον βωμό να ανάβει ο πρωταθλητής τις χιονοδρομίας Μάνος Ζωγράφος.

Μεταξύ άλλων, Λαμπαδηδρόμοι ήταν η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Παγκόσμιος Πρωταθλήτης τις γυμναστικής Βασίλης Τσολακίδης, ο Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, ο προπονητής τις γυμναστικής Θανάσης Καπνίδης και τις τις προσωπικότητες τις αθλητικής και κοινωνικής ζωής.

Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου, Πέμπτη ημέρα τις Λαμπαδηδρομίας, η Φλόγα θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και με σταθμούς το Κιλκίς, τη Ροδόπολη, το Σιδηρόκαστρο, τις Σέρρες, τη Δράμα θα καταλήξει στη Νάουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ