Η IAAF απέκλεισε τους Ρώσους αθλητές στίβου από τους Ολυμπιακούς

Την επέκταση της ποινής αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών στίβου από όλες τις διεθνείς οργανώσεις συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, αποφάσισε η IAAF.

Εκτός των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο και του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Άμστερνταμ θα μείνουν οριστικά οι αθλητές της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου, όπως ανακοίνωσε η IAAF.

H απόφαση αυτή έρχεται μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ντόπινγκ Ρώσων αθλητών στα τέλη του 2015 και την είδηση επιβεβαίωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS η ομοσπονδία στίβου της χώρας.

Οι Ρώσοι αθλητές στίβου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς του Ρίο στη Βραζιλία μόνο η ΔΟΕ ανατρέψει την απόφαση της IAAF στη συνεδρίαση της 21ης Ιουνίου.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε ζητήσει να γίνουν πολλές μεταρρυθμίσεις για να επιτραπεί στους Ρώσους αθλητές να αγωνιστούν στο Ρίο, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη και ήρθε το... μπουγιουρντί.

Η ποινή αφορά 4.027 Ρώσους αθλητές του στίβου, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις. Αν μη τι άλλο, μεγάλο το σοκ για τη ρώσικη ομοσπονδία...

"Ο αποκλεισμός της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου ήταν μία απόφαση αναμενόμενη, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει. Εμείς θα αντιδράσουμε", δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Βιτάλι Μούτκο, ενώ η Γέλενα Ισινμπάγεβα προτίθεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν, λίγο πριν την ανακοίνωση της IAAF, δήλωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει συλλογική τιμωρία των Ρώσων αθλητών και ότι δεν θα πρέπει το ντόπινγκ να πολιτικοποιηθεί ή να χρησιμοποιηθεί ως αντι-ρωσική ατζέντα.

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.