ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίθεση της Ιndependent για τις ελληνικές σπατάλες

Επίθεση της Ιndependent για τις ελληνικές σπατάλες

Σε προκλητικά ποσά για την ενοικίαση του Κάρλτον Κλαμπ από Έλληνες αξιωματούχους κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων κάνει αναφορά η Independent την στιγμή που η ύφεση στην Ελλάδα έχει βαθύνει.

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην επιλογή του χλιδάτου κλαμπ στο Λονδίνου.

Παράλληλα φιλοξενούνται δηλώσεις από τον πρόεδρο του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Χάρη Οικονομόπουλου.

Αναλυτικά το κείμενο της Independent.

"Ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να υποφέρει από τις συνέπειες της σοβαρής οικονομικής κρίσης, αξιωματούχοι της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες ξοδεύουν χιλιάδες λίρες σε club του Λονδίνου αποκλειστικά για πριβέ μέλη.

Η Ελλάδα μετά την χορήγηση του πακέτου διάσωσης ύψους €130 δισ. χρησιμοποεί δεκάδες ευρώ για να καλύψει το κόστος της ενοικίασης του Kάρλτον Κλαμπ στο Σεν Τζέιμς.

Σε αντίθεση με τις ταραχές στους δρόμους της Αθήνας, για μία εβδομάδα το 'παλαιότερο, το πιο εκλεκτό και σημαντικότερο από τα κλαμπ των συντηρητικών' έναντι £150.000 μετετράπη σε Σπίτι των Ελλήνων.

Περίπου £75.000 λίρες έχουν καλυφθεί από ιδιωτικές φίρμες δίχως να είναι όμως το μεγαλύτερο ποσό συνολικά.

Οι διοργανωτές θέλουν να προωθήσουν την κουλτούρα της Ελλάδας αλλά και τις πολιτικές και οικονομικές εξελιξεις. Το club αποτελεί συνήθως βάση για τα μέλη του κόμματος των Συντηρητικών αλλά έκλεισε για έναν μήνα.

Οι αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας, από την συχγρονισμένη κολύμβηση, τον στίβο μέχρι και την σκοποβολή έχουν επηρεαστεί από την μείωση του μπάτζετ, ενώ υπήρχαν φόβοι πως κάποιοι από την ελληνική αποστολή θα ανακαλούσαν την συμμετοχή τους στο Λονδίνο.

Η Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία προέβη σε περικοπές κοντά στο 40% για την Ολυμπιακή ομάδα ενώ οι ιθύνοντες της ελληνικής ομάδας πόλο απειλούσαν την περασμένη χρονιά πως οι αθλητές θα εγκατέλειπαν το άθλημα καθώς δεν είχαν την υποστήριξη της πολιτείας.

Το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, το οποίο έχει αναλάβει την εκδήλωση ελπίζει πως θα προσελκυθούν ξένες επενδύσεις "για να διασκεδάσει τους επισκέπτες και να προωθήσει την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας".

Το 'Σπίτι των Ελλήνων' άνοιξε το περασμένο Σαββατοκύριακο και θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Παρασκευή. Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο εξήγησε πως το Κάρλτον Κλαμ ήταν το μοναδικό διαθέσιμο μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης.

Η πρώτη επιλογή προφανώς θα μπορούσε να ήταν τον το πιο ταπεινό Ελληνικό Κέντρο στο Μέριλμπον, το οποίο κοστίζει 1.800 λίρες για κάθε μέρα.

Ο πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Χάρης Οικονομόπουλος υπεραμύνθηκε της επιλογής του Κάρλτον. "Η Ελλάδα δεν αποτελεί μόνο το λίκνο του Ολυμπισμού και της δημοκρατίας αλλά είναι και γεννέτειρα για τα πανευρωπαϊκά ιδεώδη. Το Kάρλτον Club βρίσκεται σε μία περιοχή ορόσημο και αποτελεί σημαντικό, καθώς πολλές κρίσιμες αποφάσεις που ελήφθησαν εκεί αποδείχθηκαν καθοριστικές για τη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κράτους τον 19ο αιώνα" .

Ο 28χρονος Σπίρο Βαν Λέμνεν με δράση στην ομάδα ακτιβιστών "Occupy London" αναφέρθηκε από την πλευρά του, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες.

"Πρόκειται για ακόμη ένα πολυδάπανο πρότζεκτ, το οποίο ανέλαβαν από κοινού Έλληνες εκατομμυριούχοι και γραφειοκράτες με μοναδικό στόχο να ενισχύσουν το εγώ τους.

Τώρα, οι ελληνικές οικογένειες πληρώνουν τον παραφουσκωμένο λογαριασμό. Επέστρεψα από την Ελλάδα πριν από τρεις ημέρες και η κατάσταση για τους ανθρώπους εκεί είναι ανυπόφορη.

Το ήμισυ του νεαρού πληθυσμού είναι άνεργοι, ενώ ακόμη και αυτοί που δουλεύουν το ειδόδημα τους δεν ξεπερνά τα 400 ευρώ το μήνα.

Ακόμη και στα παιδιά αρνήθηκαν φάρμακα ζωτικής σημασίας και τη θεραπεία στα δημόσια νοσοκομεία λόγω των περικοπών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ