ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΟΕ: Πρότεινε την Στεφανίδη για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ

ΕΟΕ: Πρότεινε την Στεφανίδη για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ

Η ΕΟΕ πρότεινε την Κατερίνα Στεφανίδη ως υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ. Η θητεία των νέων μελών της Επιτροπής θα είναι οκταετής, ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 2028.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πρότεινε την Ολυμπιονίκη του άλματος επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, ως υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η εκλογή των τεσσάρων νέων μελών της Επιτροπής Αθλητών θα γίνει κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με όλους τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση, να έχουν δικαίωμα ψήφου.

Η θητεία των νέων μελών της Επιτροπής θα είναι οκταετής, ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 2028 και μετά την εκλογή τους γίνονται και μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Την απόφαση για την υποψηφιότητα της Κατερίνας Στεφανίδη πήρε η Επιτροπή Αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και επικύρωσε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή, καθώς η Κατερίνα Στεφανίδη εκτός από κορυφαία αθλήτρια, έχει να επιδείξει εξαιρετικό ήθος, όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος:

"Με μεγάλη χαρά προτείναμε την Κατερίνα Στεφανίδη ως υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών της ΔΟΕ. Εκτός από σπουδαία αθλήτρια με χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, έχει εξαιρετικό χαρακτήρα και ήθος, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους συναθλητές της, γεγονός που την καθιστά ιδανική υποψήφια για την Επιτροπή Αθλητών.

Αν υπολογίσουμε ότι είναι αθλήτρια του στίβου, που είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι πιθανότητες εκλογής της είναι ιδιαίτερα αυξημένες, κάτι που θα αποτελέσει τεράστια επιτυχία και για την Ελλάδα, καθώς θα αποκτήσει έτσι και δεύτερο μέλος στη ΔΟΕ. Όλοι εμείς στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να ενισχύσουμε την προσπάθεια της Κατερίνας να εκλεγεί".

ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΝΕΙΡΟ

Για όσους δεν το γνωρίζουν αρκεί να αναφέρουμε πως η 29χρονη πρωταθλήτρια του επί κοντώ έχει στην κατοχή της μετάλλια από όλους τους μεγάλους αγώνες τα τελευταία έξι χρόνια.

Αρχικά, δεν κατάφερε να πάει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2014, αφού δεν έπιασε το όριο συμμετοχής. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που δεν αγωνίστηκε σε μία μεγάλη διοργάνωση. Το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου της Ζυρίχης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο το οποίο ήταν και το πρώτο της σε επίπεδο γυναικών σε μεγάλη διοργάνωση. Λίγους μήνες αργότερα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξήχθη στην Πράγα ήταν και πάλι δεύτερη!

Η τελευταία της αποτυχία ήταν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στο Πεκίνο το 2015. Η Κατερίνα Στεφανίδη σε εκείνο των αγώνα δεν είχε καταφέρει να περάσει στον τελικό, αλλά μετά ακολούθησε ένα εντυπωσιακό σερί σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Ξεκίνησε με το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ το 2016 και λίγους μήνες αργότερα ήρθε το πρώτο της χρυσό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου του Άμστερνταμ. Βέβαια, το μεγαλύτερο μετάλλιο μέχρι στιγμής στην καριέρα της ήταν εκείνο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

ΛΟΝΔΙΝΟ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΛΟΝΔΙΝΟ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το 2017 ήταν αήττητο και ονειρικό για την σπουδαία Κατερίνα Στεφανίδη. Το χρυσό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του έμοιαζε εύκολη υπόθεση και ο μεγάλος της στόχος ήταν να παραμείνει στην κορυφή του κόσμου. Έτσι και έγινε αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου!

Το 2018 ήθελε να κατακτήσει το χρυσό και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, το μοναδικό που λείπει από τη συλλογή της, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Βέβαια, πάλι ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας το χάλκινο για να κλείσουν οι μεγάλοι αγώνες με το χρυσό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Πριν από λίγους μήνες παρότι αγωνίστηκε με τραυματισμό κατάφερε να τερματίσει τέταρτη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του κλειστού στίβου. Στα παραπάνω κατορθώματα της θα πρέπει να προσθέσουμε και τα τέσσερα διαδοχικά της διαμάντια (2016, 2017, 2018, 2019) στο Diamond League με το τελευταίο να έρχεται το βράδυ της Παρασκευής (06/09). Αν χάσατε το μέτρημα αρκεί να σας πούμε ότι τα τελευταία έξι χρόνια η Κατερίνα Στεφανίδη έχει κατακτήσει 9 μετάλλια (5 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα) σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα σε λίγες ημέρες μπορεί να τα κάνει δέκα.

Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι άλλο για την Κατερίνα Στεφανίδη. Έναν μεγάλο από έναν σπουδαίο αθλητή, πέρα από τις επιδόσεις, τον ξεχωρίζουν και όσα κάνει μακριά από τους στίβους. Ο χαρακτήρας που έχει. Η επιλογή της IAAF να επενδύσει πάνω στην Κατερίνα Στεφανίδη και η υποψηφιότητα της για την επιτροπή των αθλητών μόνο τυχαία δεν ήρθε.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης έχει αποδείξει πολλές φορές ότι αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα του ευ αγωνίζεσθαι.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ