ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψάρρα: "Πρώτα απ’ όλα η 8άδα και μετά όλα είναι πιθανά"

Ψάρρα: "Πρώτα απ’ όλα η 8άδα και μετά όλα είναι πιθανά"

Η Ευαγγελία Ψάρρα θα είναι το πρώτο μέλος της Ελληνικής αποστολής, που θα αγωνισθεί στο Ρίο. Η πρωταθλήτρια της τοξοβολίας θα ξεκινήσει τους αγώνες της αύριο Παρασκευή (05/08) πριν ακόμα και από την παρέλαση.

Η Ευαγγελία Ψάρρα θα είναι το πρώτο μέλος της Ελληνικής αποστολής, που θα αγωνισθεί στο Ρίο. Η πρωταθλήτρια της τοξοβολίας θα ξεκινήσει τους αγώνες της αύριο Παρασκευή (05/08) πριν ακόμα και από την παρέλαση, στο θρυλικό Μαρακανά, όπου πρώτη θα μπει η Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου, σημαιοφόρος της χώρας μας στους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας.

"Και μόνο η συμμετοχή σε μια Ολυμπιάδα είναι κάτι το μοναδικό. Νιώθω πολύ όμορφα που μπορώ να ζήσω μια ακόμα Ολυμπιάδα και θα προσπαθήσω για ακόμα μια φορά να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό".

Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις από το μακρινό Ρίο, της 42χρονης Ευαγγελίας Ψάρρα, που μετέχει για 5η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και θ’ αγωνισθεί αύριο (Παρασκευή) το πρωί στον προκριματικό του ατομικού των γυναικών. Και η πρωταθλήτριά μας συνέχισε μιλώντας για τους στόχους της:

"Όλοι οι αθλητές έχουν έρθει εδώ με στόχο την 8αδα για αρχή. Και πραγματικά είναι τουλάχιστον 40-45 αθλητές ανά κατηγορία που μπορούν εν δυνάμει να διεκδικήσουν μετάλλιο. Το ίδιο και εμείς. Στόχος είναι η 8άδα. Αν μπεις στην 8άδα μετά όλα είναι πιθανά…", είπε η Ψάρρα και μαζί της συμφώνησε και ο προπονητής και σύζυγός της Αλέξανδρος Νασούλας, ο οποίος συμπλήρωσε:

"Οι μέχρι τώρα προπονήσεις πήγαν πολύ καλά και η Ευαγγελία δείχνει ευδιάθετη, κάτι ιδιαίτερα θετικό για αθλήματα με τόσο μεγάλη διάρκεια όπως είναι το δικό μας".

Ψάρρα: "Πρώτα απ’ όλα η 8άδα και μετά όλα είναι πιθανά"

Η Ψάρρα μίλησε όμως και γενικότερα για τις συνθήκες που επικρατούν στο Ρίο και φυσικά τις εγκαταστάσεις όπου θα γίνουν οι αγώνες της τοξοβολίας: "Οι καιρικές συνθήκες που συναντήσαμε μοιάζουν πολύ με αυτές στην Ελλάδα. Η θερμοκρασία είναι γύρω στους 30 β., με τη διαφορά ότι εδώ το λένε χειμώνα!

Όσο για το γήπεδο… Κάνουμε προπονήσεις στο γήπεδο που θα γίνει ο αγώνας κατάταξης, ενώ άνοιξε και ο χώρος που θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Γύροι (οι κόντρες) που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του αγώνα. Η εξοικείωση με τον χώρο γίνεται σε γκρουπ. Ο χώρος εξωτερικά δεν είναι καλός αλλά ο αγωνιστικός χώρος είναι μια χαρά".

Η Ευαγγελία Ψάρρα είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια της Ελληνικής αποστολής, μετέχοντας για 5η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας προηγηθεί οι διοργανώσεις του Σίδνεϊ (2000), της Αθήνας (2004), του Πεκίνο (2008) και του Λονδίνου (2012).

Η Ευαγγελία Ψάρρα γεννήθηκε το 1974 στην Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την τοξοβολία το 1994 και μόλις δύο μήνες μετά κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο, στο Επαρχιακό Πρωτάθλημα κλειστού χώρου, ξεκινώντας μια εντυπωσιακή καριέρα, γεμάτη με μετάλλια και διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδας, με συνεχή συμμετοχή στην Εθνική ομάδα, σε Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις.

Το 2003 κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού χώρου, ενώ "έκλεισε" την χρονιά στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Ψάρρα: "Πρώτα απ’ όλα η 8άδα και μετά όλα είναι πιθανά"

Το 2012 ήταν 7η (ατομικό) σε Παγκόσμιο Κύπελλο, το 2015 κατέκτησε το αργυρό στο Ευρωπαϊκό Grand Prix, με το ομαδικό γυναικών και την ίδια χρονιά την 4η ατομική θέση στους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες στο Μπακού.

Το 2000 στο Σίδνεϊ, ήταν η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς στο άθλημα της τοξοβολίας, το 2004 στην Αθήνα κατέκτησε την 5η ομαδική και την 7η ατομική θέση χρίζοντάς την Ολυμπιονίκη, ενώ συμμετείχε επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008 στο Πεκίνο, το 2012 στο Λονδίνο.

Είναι σμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας. Ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη με τον σύζυγο και προπονητή της Αλέξανδρο Νασούλα και τα παιδιά τους Μαρία και Χάρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ