Εξώδικη απάντηση Καπράλου σε Κούβελο

Ο Σπύρος Καπράλος απέστειλε εξώδικη απάντηση - πρόσκληση στον Ισίδωρο Κούβελο, με την οποία τον καλεί σε συζήτηση στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Λίγες μέρες μετά την επιστολή του στον Λάμπη Νικολάου, με την οποία ζήτησε να κάνει άμεσα εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Σπύρος Καπράλος απέστειλε εξώδικη απάντηση και πρόσκληση στον Ισίδωρο Κούβελο, καλώντας τον σε συζήτηση στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Αναλυτικά: "Κύριε Κούβελε,

Είμαι εντυπωσιασμένος από το ότι το ενδιαφέρον σας για την εφαρμογή της απόφασης 1881/2017 του ΣτΕ εξαντλείται στην κατάληψη της θέσης του προσωρινού Προέδρου της Δ.Ο.Α., που σας ενδιαφέρει προσωπικά. Όπως γνωρίζετε το μείζον είναι η ρητή διάταξη της απόφασης αυτής, με την οποία εντέλλεται η Ε.Ο.Ε. να πραγματοποιήσει άμεσα την εκλογική Ολομέλειά της, μετά την ακύρωση της Ολομέλειας της 6ης/2/2017. Όπως επίσης γνωρίζετε, στην Ολομέλεια αυτή, εκτός από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε., θα εκλεγεί και ο Πρόεδρος της Δ.Ο.Α. και φυσικά θα επανέλθει σε κανονική λειτουργία το Ολυμπιακό Κίνημα στην Ελλάδα, η οποία επιβάλλεται από την απόφαση του ΣτΕ αλλά και από την κοινή λογική.

Επομένως σας καλώ να τοποθετηθείτε ως μέλος της Ολομέλειας της Ε.Ο.Ε., εάν σας ενδιαφέρει η άμεση διενέργεια των εκλογών ή εάν επιθυμείτε απλώς εσείς να καταλάβετε τη θέση του προσωρινού Προέδρου της Δ.Ο.Α., εγώ να παραμείνω προσωρινός Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. και να συνεχίσουμε να παραμένουμε στις θέσεις αυτές στο διηνεκές με την αναβολή των εκλογών στο αόριστο μέλλον.

Επανερχόμενος στο έλασσον θέμα του προσωρινού Προέδρου της Δ.Ο.Α., στο οποίο (και μόνο) αναφέρεστε αναλυτικά στην από 19/7/2017 εξώδικη δήλωσή σας, επαναλαμβάνω όσα σας δήλωσα στην από 19/7/2017 επιστολή μου και όσα επίσης σας έχει δηλώσει ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ο.Α. κ. Αθ. Στρίγκας στην από 17/7/2017 επιστολή του. Εν κατακλείδι θεωρώ ότι η απόφαση 1881/2017 του ΣτΕ ρυθμίζει τα θέματα της Ε.Ο.Ε., την Ολομέλεια της οποίας ακύρωσε, αλλά δεν ρυθμίζει τα θέματα της Δ.Ο.Α., η οποία είναι αυτοτελές ΝΠΙΔ, του οποίου το ΔΣ έχει τετραετή θητεία, που έχει λήξει.

Είναι προφανές ότι έχουμε διαφορετικές απόψεις για το θέμα αυτό. Στις πολιτισμένες κοινωνίες δεν είναι ανεκτή η «δια της βίας» επιβολή της απόψεως της μίας πλευράς αλλά οι διαφορές επιλύονται είτε με συζήτηση είτε με απόφαση των συντεταγμένων οργάνων, που είναι τα Δικαστήρια.

Όπως ίσως γνωρίζετε, τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017 θα βρίσκομαι στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους της Ε.Ο.Ε. και συγκεκριμένα στο Gyor της Ουγγαρίας για το Φεστιβάλ Νεότητας/Ολυμπιακές ημέρες, που διοργανώνεται από τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές, και θα επιστρέψω στην  Ελλάδα το βράδυ της Τρίτης 25/7/2017. Επομένως σας καλώ να συζητήσουμε τα θέματα, που θέτετε στο από 19/7/2017 εξώδικό σας, την Τετάρτη 26/7/2017 και ώρα 11.00΄ π.μ. στα γραφεία της Ε.Ο.Ε. 

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής καλείται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνον που απευθύνεται για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.

Χαλάνδρι,  21 Ιουλίου 2017

Σπύρος Ι. Καπράλος

Πρόεδρος Ε.Ο.Ε.".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24