Απεβίωσε ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Γιάνες Κοτσίγιαντσιτς

Ο Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Γιάνες Κοτσίγιαντσιτς πέθανε χτες (01/06) σε ηλικία 78 ετών, μετά από σκληρή μάχη με σοβαρή ασθένεια.

Ο Σλοβένος Πρόεδρος εξελέγη στη θέση του, το Νοέμβριο του 2017, μετά από τέσσερα χρόνια στη θέση του Αντιπροέδρου. Στις ΕΟΕ μπήκε το 2005 ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ενώ από το 1991 ως το 2014 ήταν Πρόεδρος της Σλοβενικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ηταν ο 8ος Πρόεδρος στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών.

O Πρόεδρος Σπύρος Καπράλος και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζουν τη μεγάλη τους θλίψη για την απώλεια του αείμνηστου Σλοβένου αθλητικού παράγοντα.

"Με μεγάλη θλίψη ενημερώθηκα για το θάνατο του φίλου και εξαιρετικού Προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών. Ο Γιάνες Κοτσίγιαντσιτς υπήρξε ένας εξαιρετικός ηγέτης, ένας σπουδαίος άνθρωπος με πάθος για τον Ολυμπισμό και μια ενωμένη Ευρώπη και είχε αφιερώσει όλη του τη ζωή στην υπηρεσία του αθλητισμού και του Ολυμπισμού. Είχα τη χαρά και την τύχη να συνεργαστώ μαζί του και δεν ξεχάσω ποτέ ότι μου εμπιστεύτηκε δύσκολες αποστολές. Αφήνει σε όλους μας που ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή οικογένεια μία βαριά παρακαταθήκη που πρέπει να συνεχίσουμε με επιτυχία", δήλωσε για την απώλεια, ο Προέδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος.

 
SHARE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK

 

HIGHLIGHTS

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.

21+ Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας.

ΚΕΘΕΑ 2109237777.