WRC

WRC: Ο Νεβίλ αγγίζει τη νίκη στη Σουηδία

WRC: Ο Νεβίλ αγγίζει τη νίκη στη Σουηδία

Ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai άνοιξε διαφορά 22 δευτ. στην κορυφή του Ράλι Σουηδίας, στο 2ο σκέλος του 2ου φετινού αγώνα του WRC και του απομένουν σχεδόν 50 αγωνιστικά χιλιόμετρα για να εξασφαλίσει τη νίκη.

Ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai άνοιξε διαφορά 22 δευτ. στην κορυφή του Ράλι Σουηδίας, στο 2ο σκέλος του 2ου φετινού αγώνα του WRC, από τον εξαιρετικό -παρότι άπειρο στις συνθήκες- Κρεγκ Μπριν της Citroen. Στον Βέλγο απομένουν τώρα σχεδόν 50 αγωνιστικά χιλιόμετρα για να εξασφαλίσει τη νίκη.

Στο πρωινό loop των Ειδικών ο Μπριν πέρασε τα άλλα δύο Hyundai, των Χέιντεν Πάντον και Αντρέας Μίκελσεν, εκμεταλλευόμενος κι ένα λάθος του τελευταίου, για να πλησιάσει τον Νεβίλ στα 5,9".

Τα τρία Hyundai μπήκαν στην απογευματινή επανάληψη των Ειδικών με δύο εφεδρικούς τροχούς, αντί ενός των Citroen και Ford. Παρότι στην πρώτη Ειδική του δεύτερου loop ο Μπριν μείωσε κι άλλο τη διαφορά, ο Νεβίλ κερδίζοντας τις δύο επόμενες Ειδικές την αύξησε από 4,6 σε 18,8", ενώ με τη μικρή Ειδική και την Υπερειδική στο φινάλε της ημέρας την έφτασε στα 22,7 δευτ.

WRC: Ο Νεβίλ αγγίζει τη νίκη στη Σουηδία

Τις πρώτες δύο Ειδικές της ημέρας κέρδισε ο Οττ Τάνακ της Toyota, όμως ο Εσθονός έπεσε στην 9η θέση όταν κόλλησε σε μια στενή Ειδική πίσω από το Citroen C3 WRC του Κρις Μικ, που κινούνταν αργά λόγω πρόσκρουσης σ' ένα τοιχίο χιονιού - πριν την οριστική του εγκατάλειψη από τον αγώνα.

Η αποχώρησή του χάρισε μια θέση στον Σεμπαστιάν Οζιέ, και έβαλε στη δεκάδα τον πρωταθλητή - ο οποίος εξακολούθησε να χάνει χρόνο εκκινώντας τις Ειδικές από τις πρώτες θέσεις. Ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα θα μπορούσε να βρισκόταν, επίσης, στη μάχη της πρώτης εξάδας, αν το Toyota Yaris WRC δεν παρουσίασε προβλήματα στο σύστημα μετάδοσης.

WRC - ΡΑΛΙ ΣΟΥΗΔΙΑΣ 2018

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

(Μετά το 2ο σκέλος-16η ΕΔ)

1. Νεβίλ (Hyundai) 2:23:23.8

2. Μπριν (Citroen) +22.7

3. Μίκελσεν (Hyundai)+32.0

4. Πάντον (Hyundai) +48.6

5. Όστμπεργκ (Citroen) +56.8

6. Λάπι (Toyota) +1:05.8

7. Λάτβαλα (Toyota) +2:03.3

8. Σούνινεν (M-Sport Ford) +2:20.5

9. Τάνακ (Toyota) +3:41.3

10. Οζιέ (M-Sport Ford) +4:24.9

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ