WRC

Τα... σπάει το νέο Hyundai i20 WRC!

Τα... σπάει το νέο Hyundai i20 WRC!

Στο πλαίσιο της 66ης Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης η Hyundai μας δίνει μια πρώτη γεύση στο κοινό για το πως θα είναι το νέο της αγωνιστικό όπλο με το οποίο θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2016.

Το νέο i20 WRC είναι ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο στο οποίο έχει γίνει μετάγγιση dna από το υπάρχον αγωνιστικό μοντέλο. Βασίζεται στην πλατφόρμα της νέας γενιάς του supermini, η οποία είναι διαφορετική σε σχέση με την προηγούμενη.

Οι διαστάσεις του νέου αγωνιστικού i20, είναι διαφορετικές, καθώς βασίζεται στην πεντάθυρη έκδοση του αυτοκινήτου παραγωγής. Είναι πιο μακρύ, χαμηλότερο και πιο στενό σε σχέση με το τωρινό μοντέλο, ενώ χρησιμοποιεί νέο, πιο αποδοτικό κινητήρα, νέο σύστημα μετάδοσης καθώς και άλλα νέα εξαρτήματα.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται εδώ και καιρό σε εντατικό πρόγραμμα δοκιμών ώστε να είναι πανέτοιμο για τον πρώτο αγώνα του 2016, το Ράλι Μonte-Carlo.

To αγωνιστικό που παρουσιάζεται στο περίπτερο της κορεάτικης φίρμας στη Φρανκφούρτη αποτελεί ένα preview του αυτοκινήτου με το οποίο η εταιρεία φιλοδοξεί να φτάσει στην κορυφή του WRC.

Η Hyundai επέστρεψε στο στίβο των Ράλι το 2014 με το i 20 WRC πρώτης γενιάς, έπειτα από 10ετή απουσία από το σπορ. Μάλιστα, στην πρώτη χρονιά άμα τη επιστροφή της πανηγύρισε και την παρθενική της νίκη στο σπορ, με τον Thierry Neuville να τερματίζει πρώτος στο Ράλι Γερμανίας.

Διαβάστε ακόμα στο Car and driver:

Μια κλάση ανώτερος ο Pagès στην Πρετόρια

Με Αυστρία το προσωρινό πρόγραμμα του 2016!

Oι τραγικές συμπτώσεις του Misano

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ