WRC

Σκέψεις Αλόνσο για WRC και Ντακάρ

Fernando Alonso (ESP)  
TOYOTA GAZOO  Racing. 
Le Mans 24 Hours Race, 11th to 17th June 2018
Circuit de la Sarthe, Le Mans, France.
Fernando Alonso (ESP) TOYOTA GAZOO Racing. Le Mans 24 Hours Race, 11th to 17th June 2018 Circuit de la Sarthe, Le Mans, France. TOYOTA GAZOO RACING

Ο Φερνάντο Αλόνσο θα δοκιμάσει το Toyota Hilux 4WD του Ντακάρ και το Yaris WRC του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, καθώς σκέφτεται να επεκταθεί και στους εκτός δρόμου αγώνες.

Παρότι πρόσφατα ο Φερνάντο Αλόνσο είπε ότι δεν έχει το ταλέντο για να αγωνιστεί στα ράλι, ο Ισπανός φέρεται να ζήτησε από τον Τόμι Μάκινεν να δοκιμάσει το Toyota Yaris WRC - ενώ θεωρείται πλέον βέβαιο ότι η Toyota Gazoo θα του εξασφαλίσει και μία ημέρα δοκιμών του Hilux 4WD του Ράλι Ντακάρ.

Οι άρρηκτοι δεσμοί του Αλόνσο με την Toyota, με την οποία κέρδισε πέρσι τις 24 Ώρες του ΛεΜάν, επιτρέπουν στον 38χρονο να σκέφτεται το ενδεχόμενο να επεκτείνει και πέραν των αγώνων σε πίστα την προσπάθειά του να κερδίσει τους τίτλους διαφορετικών θεσμών, ώστε ενδεχομένως να γίνει ο πιο πολύπλευρα επιτυχημένος οδηγός της ιστορίας του μότορσπορ.

Στο πλαίσιο αυτό, θυμίζουμε, θα προσπαθήσει φέτος ξανά να κερδίσει τις 24 Ώρες της Ντεϊτόνα και, φυσικά, τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης. Μόνο ο Γκρέιαμ Χιλ, στην Ιστορία, έχει κερδίσει στη F1, στο ΛεΜαν και στην Ινδιανάπολη, το λεγόμενο «τριπλό στέμμα» του παγκόσμιου μότορσπορ. Ωστόσο, τα όνειρα του Αλόνσο φαίνεται να ξεφεύγουν και πέραν της πίστας.

Ο «Ελ Νάνο», σύμφωνα με δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου, σε πρόσφατη εκδήλωση της Toyota συναντήθηκε με τον Μάκινεν -διοικητή της Toyota Gazoo Racing WRC- και του ζήτησε να καθίσει στο μπάκετ του Yaris WRC για μία μέρα δοκιμών στην έδρα της ομάδας, στη Φινλανδία.

Nasser Al-Attiyah (QAT) of Toyota Gazoo Racing SA races during stage 03 of Rally Dakar 2019 from San Juan de Marcona to Arequipa, Peru on January 09, 2019 // Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool // AP-1Y2YGYBMS1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Nasser Al-Attiyah (QAT) of Toyota Gazoo Racing SA races during stage 03 of Rally Dakar 2019 from San Juan de Marcona to Arequipa, Peru on January 09, 2019 // Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool // AP-1Y2YGYBMS1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. // MARCELO MARAGNI/RED BULL CONTENT POOL

Η εφημερίδα AS, στο μεταξύ, φιλοξενεί και σχετικές δηλώσεις του Μάκινεν: «Το πρόβλημα είναι ότι με τους διεθνείς περιορισμούς στις δοκιμές θα είναι δύσκολο να το προγραμματίσουμε στο προσεχές διάστημα. Όμως, δεδομένου πως όλοι θέλουμε από τον Φερνάντο να δοκιμάσει ένα από τα Yaris μας, ψάχνουμε μια λύση και ίσως η καλύτερη θα ήταν να λάβει μέρος σε μια από τις εκδηλώσεις προβολής και δημοσίως σχέσεων που διεξάγονται στη διάρκεια του χρόνου, ώστε να πάρει τη γεύση ενός rallycar».

Ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι, Μάκινεν, κατέληξε: «Ο Φερνάντο είναι ένας πολύ καλός τύπος. Δεν είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω πριν από αυτή την εκδήλωση στην Ιαπωνία, και ήταν μεγάλη η χαρά μου διότι πρόκειται για μια πολύ σπουδαία μορφή του μότορσπορ».

Όσον αφορά στο Ντακάρ, η Toyota φέρεται να έχει προγραμματίσει για τον Αλόνσο να δοκιμάσει το Hilux 4WD αμέσως μετά τις 24 Ώρες της Ντεϊτόνα (26-27 Ιανουαρίου). Παράλληλα, μελετά όλες τις λεπτομέρειες για την πιθανότητα να αγωνιστεί ο Ισπανός στο σκληρότερο ράλι του κόσμου στο εγγύς μέλλον, και έχει επικοινωνήσει με τον Γκλυν Χολ, διοικητή της Toyota Gazoo Νότιας Αφρικής - η οποία είναι υπεύθυνη για την αγωνιστική ομάδα της ιαπωνικής εταιρείας στα Rally Raid, και συνεπώς στο Ντακάρ.

Το πλάνο της Toyota και της TGR SA για τον Αλόνσο είναι να κάνει αρχικά δοκιμές σε ελεγχόμενο περιβάλλον στη Νότια Αφρική με το Hilux 4WD απέναντι στον Νάσερ Αλ Ατίγια, ώστε να διαπιστώσει ο Ισπανός αν του αρέσει και να συγκρίνει την απόδοσή του σε σχέση με τον καθιερωμένο, δις νικητή του Ντακάρ, οδηγό από το Κατάρ.

FIA World Rally Championship 2018 / Round 13 / Rally Australia 2018 / November 15-18, 2018 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC
FIA World Rally Championship 2018 / Round 13 / Rally Australia 2018 / November 15-18, 2018 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC TOYOTA GAZOO RACING WRC

Ο Χολ δήλωσε στο αγγλικό motorsport.com: «Κάτι ανάλογο κάναμε και με τον Ζινιέλ ντε Βιγέρ. Είχε κερδίσει τέσσερα πρωταθλήματα στους αγώνες Τουρισμού στη Νότια Αφρική, δεν είχε ποτέ οδηγήσει στο χώμα, και δύο χρόνια αργότερα -το 2003- τερμάτισε στην πέμπτη θέση στο ντεμπούτο του στο Ντακάρ. Οπότε, όλα είναι δυνατά - αν και δεν είναι ένας εύκολος αγώνας». Έξι χρόνια αργότερα, ο Ντε Βιγέρ κέρδισε το Ντακάρ, με την εργοστασιακή Volkswagen.

«Οι ικανότητες του Φερνάντο είναι εξαιρετικές, τα 17 προηγούμενα χρόνια εξελίχθηκε σε έναν από τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου», συνέχισε ο Χολ. «Αν είσαι καλός οδηγός, έχεις τις ικανότητες. Ο Φερνάντο έχει την ικανότητα να ακούει, και να σκέφτεται όταν οδηγεί στο όριο. Αυτή είναι μια κρίσιμη ικανότητα στα Raids, διότι πρέπει να ακούς το συνοδηγό, και παράλληλα να σκέφτεσαι και τις πολύπλοκες περιστάσεις του αγώνα».

«Θα ήταν μια φανταστική ευκαιρία, όχι μόνο για εμάς στην Toyota και στη Νότια Αφρική όπου το αυτοκίνητο κατασκευάζεται, αλλά και για όλη την κοινότητα του Ντακάρ και των αγώνων Cross-Country [να αγωνιστεί ο Αλόνσο]. Θα είναι μια έμπνευση και μια εκπληκτική ιστορία. Θα υπάρχει αρκετό συναίσθημα αν ο Φερνάντο έρθει στο Ντακάρ. Νομίζω ότι το σπορ θα εκτοξευθεί», κατέληξε.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ