WRC

Ράλι Τουρκίας: Το μεγάλο βήμα τίτλου του Τάνακ!

Ott Tanak (EST)  performs during FIA World Rally Championship 2018 in Marmaris, Turkey on September 15, 2018
Ott Tanak (EST) performs during FIA World Rally Championship 2018 in Marmaris, Turkey on September 15, 2018 OTT TANAK (EST) PERFORMS DURING FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 IN MARMARIS, TURKEY ON SEPTEMBER 15, 2018

Τρίτη σερί νίκη του Εσθονού της Toyota, μετά τα χθεσινά προβλήματα των Νεβίλ και Οζιέ - που, όμως, επέστρεψαν για να πάρουν τους μέγιστους βαθμούς της Power Stage.

Ο Οττ Τάνακ ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και πλησίασε στους 13 βαθμούς τον πρωτοπόρο Τιερί Νεβίλ, κερδίζοντας -απρόσμενα-το άκρως επεισοδιακό Ράλι Τουρκίας μετά από τα απανωτά προβλήματα του Νεβίλ, του Σεμπαστιάν Οζιέ και του Αντρέας Μίκελσεν τη δεύτερη μέρα του 10 φετινού γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Μετά την εγκατάλειψή τους στο 2 σκέλος του αγώνα το Σάββατο, οι Νεβίλ και Οζιέ επέστρεψαν σήμερα για να διεκδικήσουν τους βαθμούς της τελευταίας Power Stage - και κατάφεραν να πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις, που χάρισαν στον Νεβίλ 5 και στον Οζιέ 4 βαθμούς. Έτσι, τώρα στην κορυφή της βαθμολογίας ο Νεβίλ έχει 177 βαθμούς, ο Τάνακ 164 και ο Οζιέ 154 - ενώ απομένουν τρεις αγώνες (Ουαλία, Ισπανία και Αυστραλία) για το τέλος του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος των τελευταίων ετών.

Sebastien Ogier (FRA) performs during FIA World Rally Championship 2018 in Marmaris, Turkey on September 15, 2018
Sebastien Ogier (FRA) performs during FIA World Rally Championship 2018 in Marmaris, Turkey on September 15, 2018 SEBASTIEN OGIER (FRA) PERFORMS DURING FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 IN MARMARIS, TURKEY ON SEPTEMBER 15, 2018


«Ήμουν στο απόλυτο όριο», είπε ο Βέλγος. «Διεκδικούμε το πρωτάθλημα απέναντι σε ορισμένους σκληρούς αντιπάλους, αλλά αξίζαμε τη νίκη για να είμαι ειλικρινής. Ήμασταν επικεφαλής του αγώνα, και μακράν οι ταχύτεροι. Αλλά λόγω ενός μικρού προβλήματος, σταματήσαμε. Λυπάμαι για όλη την ομάδα, αλλά κερδίζουμε μαζί και χάνουμε μαζί».

Πάντως, ο Οζιέ κατάφερε να καλύψει και λίγο από το χαμένο χρόνο από τη χθεσινή του εγκατάλειψη στις τέσσερις σημερινές Ειδικές που έκλεισαν την αυλαία του αγώνα της Μαρμαρίδας, κι έτσι να μπει στη δεκάδα της τελικής κατάταξης - κερδίζοντας έναν ακόμα βαθμό. «Ήμουν εντελώς στο όριο. Ήξερα ότι δεν υπήρχαν πολλά που να μπορούσαμε να κάνουμε, διότι μας λείπει λίγη ταχύτητα, αλλά έκανα ό,τι μπορούσα έχοντας και κλατάρισμα πίσω αριστερά», δήλωσε ο Γάλλος στο τέλος της Power Stage.

Thierry Neuville (BEL) performs during FIA World Rally Championship 2018 in Marmaris, Turkey on September 14, 2018
Thierry Neuville (BEL) performs during FIA World Rally Championship 2018 in Marmaris, Turkey on September 14, 2018 THIERRY NEUVILLE (BEL) PERFORMS DURING FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 IN MARMARIS, TURKEY ON SEPTEMBER 14, 2018


Σ’ αυτές τις Ειδικές οι Τάνακ και Λάτβαλα ακολούθησαν σχετικά συντηρητικό ρυθμό, καθώς από χθες είχε γίνει σαφές ότι ο Λάτβαλα δεν θα απειλούσε τον Εσθονό ομόλογό του, για τη νίκη. Ο Φινλανδός το είχε ξεκαθαρίσει με τις χθεσινές δηλώσεις του, λέγοντας: «Πρέπει να πω ότι πάει καιρός από τότε που ήμουν σε θέση να κερδίσω, και το πάθος υφίσταται για να διεκδικήσω τη νίκη. Τώρα είμαστε, όμως, σε μια διαφορετική κατάσταση. Δεν είχα καλή χρονιά, και είμαι αρκετά πίσω στη βαθμολογία, οπότε σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω να κερδίσω κάτι. Ο Οττ είναι σε πολύ καλή θέση για το πρωτάθλημα, μετά την έξοδο του Σεμπ και του Τιερί. Αν πάρει τους μέγιστους βαθμούς θα τους πλησιάσει στη βαθμολογία, κι επίσης χρειαζόμαστε αυτούς τους βαθμούς ως ομάδα για να πλησιάσουμε τη Hyundai».

Επιστρέφοντας στο Σέρβις Παρκ, στο κέντρο του οποίου είχε στηθεί το επιβλητικό βάθρο, με την παρουσία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του προέδρου της FIA Ζαν Τοντ, ο Τάνακ είπε σχετικά με τα νέα δεδομένα στην κορυφή της βαθμολογίας: «Τώρα το πρωτάθλημα δείχνει ενδιαφέρον, και απλά θα συνεχίσουμε να πιέζουμε».

Jari-Matti Latvala (FIN) performs during FIA World Rally Championship 2018 in Marmaris, Turkey on September 15, 2018
Jari-Matti Latvala (FIN) performs during FIA World Rally Championship 2018 in Marmaris, Turkey on September 15, 2018 JARI-MATTI LATVALA (FIN) PERFORMS DURING FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 IN MARMARIS, TURKEY ON SEPTEMBER 15, 2018


Και, για τον αγώνα συνολικά, συμπλήρωσε: «Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας. Ερχόμενοι εδώ, σκεφτόμασταν ότι θα ήμασταν χαρούμενοι με μια θέση στην πρώτη εξάδα ή πεντάδα. Όμως, αυτός ο αγώνας δεν είχε να κάνει μόνο με το να είσαι γρήγορος, αλλά και έξυπνος. Τα καταφέραμε, χωρίς να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, και είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για την ομάδα, είμαι πολύ χαρούμενος».

Με αυτό το 1-2, και την τρίτη διαδοχική της νίκη, η ιαπωνική εταιρεία ανέβηκε τώρα στην κορυφή της βαθμολογίας κατασκευαστών, με 284 βαθμούς έναντι των 279 της Hyundai. Ο επόμενος αγώνας, το Ράλι Ουαλίας, θα διεξαχθεί στις 4-7 Οκτωβρίου.

ΡΑΛΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 2018

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Ράλι Τουρκίας: Το μεγάλο βήμα τίτλου του Τάνακ!

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ