WRC

Ράλι Τουρκίας: Ο Κρις Μικ με Yaris, ταχύτερος στις δοκιμές

Ράλι Τουρκίας: Ο Κρις Μικ με Yaris, ταχύτερος στις δοκιμές

Ο Κρις Μικ οδήγησε αρκετά γρήγορα και τερμάτισε στην πρώτη θέση των δοκιμών στο ράλι Τουρκίας.

Ο οδηγός της Toyota, Κρις Μικ, συνέχισε να κάνει πρώτους χρόνους σε δοκιμές πριν από ένα αγώνα ράλι. Το ζήτημα είναι, ότι δεν συνεχίζει ανάλογα και στους αγώνες, με αποτέλεσμα να μένει στις πίσω θέσεις κι ενίοτε να ανεβαίνει στο βάθρο, όπως έγινε και στη Γερμανία, τερματίζοντας δεύτερος πριν μερικές ημέρες.

Τότε στην άσφαλτο, διότι σήμερα, στα σκληρά χώματα της Τουρκίας, ξεκινά το 11ο από τα 14 ράλι της χρονιάς κι ενώ το ενδιαφέρον κορυφώνεται καθώς ο Τάνακ με Toyota Yaris έχει 205 βαθμούς, ακολουθούμενος από τους Νεβίλ (172 β.) και Οζιέ (165 β.), με Hyundai i20 και Citroen C3, αντίστοιχα.

Πριν από λίγο, στις δοκιμές, στο shakedown της Τουρκίας, στην περιοχή του Μαρμαρά και με θερμοκρασία που άγγιζε τους 30 βαθμούς Κελσίου, ο Κρις Μικ, ο Βρετανός οδηγός της Toyota, ήταν ταχύτερος στη διαδρομή των 4,7 χλμ. Τον ακολούθησε ο Νορβηγός Αντρέας Μίκελσεν με Hyundai i20, όντας 1 δευτ. πιο αργός, ενώ τρίτο χρόνο έκανε ο Βέλγος Τιερί Νεβίλ με Hyundai i20.

“Κάναμε τρία περάσματα σε πολύ σκληρή ειδική διαδρομή, ώστε να στήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το αυτοκίνητο, διότι έτσι θα είναι και οι διαδρομές στον αγώνα,” είπε ο Μικ, τονίζοντας ότι θα είναι ο πιο σκληρός αγώνας του πρωταθλήματος.

Το ράλι Τουρκίας ξεκινά σήμερα, με την πρώτη από τις 17 ειδικές διαδρομές του αγώνα να γίνεται το βράδυ.

Αποτελέσματα δοκιμών

Θέση

Οδηγός

Αυτοκίνητο

Χρόνος

1.

Μικ

Toyota Yaris

3' 25''.3

2.

Μίκελσεν

Hyundai i20

+1.0 δευτ.

3.

Νεβίλ

Hyundai i20

+1.2

4.

Τάνακ

Toyota Yaris

+1.4

5.

Σούνινεν

Ford Fiesta

+2.2

6.

Οζιέ

Citroën C3

+3.0

7.

Λάτβαλα

Toyota Yaris

+3.2

8.

Λάπι

Citroen C3

+3.5

9.

Σόρντο

Hyundai i20

+4.0

10.

Τίντεμαντ

Ford Fiesta

+5.6



TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ