WRC

Ράλι Σουηδίας (ΕΔ4): Προβάδισμα Τάνακ

FIA World Rally Championship 2019 / Round 02 / Rally Sweden / February 14-17th, 2019 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC
FIA World Rally Championship 2019 / Round 02 / Rally Sweden / February 14-17th, 2019 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRC TOYOTA GAZOO RACING WRC

Ο Οττ Τάνακ της Toyota πήρε ισχνό προβάδισμα (σχεδόν 6 δευτ.) από τους Σούνινεν, Λάτβαλα, Νεβίλ. Στα 14,4 δευτ. ο Οζιέ, εγκατέλειψε ο Γκρόνχολμ.

Ο Οττ Τάνακ κέρδισε δύο από τις τρεις σημερινές πρωινές Ειδικές του πρώτου σκέλους του Ράλι Σουηδίας, 2ου γύρου του φετινού WRC, και ηγείται με διαφορά σχεδόν 6 δευτερολπεπτων από τους Φινλανδούς Τέμου Σούνινεν και Γιάρι Μάτι Λάτβαλα και από τον τέταρτο Τιερί Νεβίλ.

Ο Σούνινεν, της M-Sport Ford, κέρδισε τη δεύτερη Ειδική της ημέρας -τη μεγαλύτερη από τις τρεις του πρωινού loop- κι έτσι μπήκε ανάμεσα στους δύο πρωτοπόρους της Toyota. Ο Νεβίλ βρίσκεται σε απόσταση μισού δευτερολέπτου από τους Σούνινεν-Λάτβαλα, έχοντας κερδίσει την Υπερειδική του Κάρλσταντ χθες το βράδυ, και παρότι έκανε βρέθηκε μόνο μια φορά στην πρώτη τριάδα των σημερινών τριών Ειδικών.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ, που ήταν δεύτερος χθες στην Υπερειδική, έχασε 5 και 7,5 δευτερόλεπτα εκκινώντας πρώτος στη δεύτερη και τρίτη Ειδική της ημέρας, αν και το πρωί -έχοντας περισσότερη πρόσφυση στην περισσότερο παγωμένη και χιονισμένη επιφάνεια- ο ρυθμός του ήταν παρεμφερής με τα Toyota και με τον Νεβίλ.

Έτσι, ο Γάλλος κλείνει μαζί με τον ομόλογό του στη Citroen την πρώτη εξάδα, αν και 8,4 δευτ. πίσω από τον Νεβίλ, ενώ κοντά τους -στα τρία δευτερόλεπτα- βρίσκεται και ο Αντρέας Μίκελσεν της Hyundai. Ως αποτέλεσμα, οι πρώτοι επτά του αγώνα μέχρι στιγμής χωρίζονται από 17,3 δευτερόλεπτα.

Ο Μάρκους Γκρόνχολμ, που κάνει στη Σουηδία -όπου είχε κερδίσει πέντε φορές στο παρελθόν- τον πρώτο του αγώνα στο WRC μετά από 9 χρόνια, ξεκίνησε χθες το βράδυ κερδίζοντας στην Υπερειδική τον Σεμπαστιάν Λεμπ! Ωστόσο, ατυχώς ο Φινλανδός σήμερα το πρωί βγήκε από το δρόμο στην τελευταία πρωινή Ειδική και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει διότι δεν ήταν εφικτό να ανασυρθεί το Toyota Yaris WRC από το χιόνι.

Ένας άλλος θρύλος του παρελθόντος, ο Λεμπ, στον δεύτερό του αγώνα με τη Hyundai βρίσκεται ήδη 43 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή, στην 9η θέση – και νιώθει την απειλή του Έλφυν Έβανς της M-Sport, που βρίσκεται 1,6 δευτ. πίσω του.

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ (ΜΕΤΑ ΤΗΝ 4Η ΕΙΔΙΚΗ)

Ράλι Σουηδίας (ΕΔ4): Προβάδισμα Τάνακ

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ