Ράλι Καταλονίας (Ημέρα 1): Βάσεις νίκης του Τάνακ

Με 39,4 δευτ. από τον Οζιέ και ένα λεπτό από τον Νεβίλ προηγείται ο Οττ Τάνακ στο τέλος του πρώτου χωμάτινου σκέλους στην Καταλονία.

Ο Οττ Τάνακ της Toyota οικοδόμησε διαφορά μισού λεπτού στο χωμάτινο πρώτο σκέλος του Ράλι Καταλονίας, 12ου φετινού γύρου του WRC, ενόψει των δύο ασφάλτινων ημερών που ακολουθούν - και στις οποίες οι αντίπαλοί του για τον φετινό τίτλο, Σεμπαστιάν Οζιέ και Τιερί Νεβίλ, αναμένεται να ανεβάσουν το ρυθμό τους χωρίς το μειονέκτημα των πρώτων θέσεων εκκίνησης στο χώμα.

Ο Οζιέ καλείται τώρα να καλύψει υστέρηση 39,4 δευτερολέπτων, από την 7η θέση που διανυκτερεύει απόψε - ενώ το έργο του Νεβίλ είναι ακόμα δυσκολότερο, καθώς -παρότι ρίσκαρε με απολύτως οριακό ρυθμό- στα εξαιρετικά ολισθηρά χώματα που πρώτος συναντούσε, έχασε ήδη ένα σχεδόν λεπτό από τον Τάνακ.

Στο μεταξύ, παρά τη μεγάλη διαφορά του στην κορυφή, το πρωί ο Εσθονός δεν ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με το Yaris WRC - και το απόγευμα εξήγησε τις λεπτομέρειες: «Το ξεκίνηματου απογεύματος ήταν καλό και τα πήγα αρκετά καλά, αλλά φαίνεται ότι τα αμορτισέρ δεν μπορούν να ανταποκριθούν, και υπερθερμαίνονται», τόνισε.

 

Καθώς μια κακή τελευταία Ειδική της ημέρας από τον Έλφυν Έβανς της M-Sport Ford επέτρεψε στον Ντάνι Σόρδο να τον περάσει για τη δεύτερη θέση, ο πρωταγωνιστής του απογεύματος ήταν ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα. Ο Φινλανδός της Toyota κέρδισε τις δύο τελευταίες Ειδικές της ημέρας με αρκετά δευτερόλεπτα διαφορά και ανέβηκε στην 5η θέση, από τη 10η που είχε πέσει μετά από κλατάρισμα στο πρωινό loop των Ειδικών.

Ο Λάτβαλα για δεύτερο διαδοχικό αγώνα δείχνει την αυτοπεποίθηση που του έλειπε όλη τη χρονιά, και τώρα αναρωτιέται κανείς τι θα έκανε χωρίς το πρωινό κλατάρισμα. «Το αυτοκίνητο μου δίνει καλή αίσθηση, πολύ καλή. Όλα τώρα είναι σε ισορροπία. Ήμουν πολύ εκνευρισμένος [για το πρωινό κλατάρισμα] αλλά δεν ήταν κανενός λάθος παρά δικό μου», είπε.

 

Βρίσκοντας, στο μεταξύ, ένα διαφορετικό, και πολύ πιο ταιριαστό, set-up για το απόγευμα ο Σεμπάστιαν Λεμπ κινήθηκε στην επανάληψη των τεσσάρων Ειδικών πολύ πιο κοντά στα δικά του δεδομένα και ανελίχθηκε στην 4η θέση - και μισό δευτερόλεπτο μακριά από το βάθρο!

WRC - ΡΑΛΙ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ 2018

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ (Μετά την 1η μέρα)

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Διάβασα αυτή τη θεωρία για το ‘Game of Thrones’ και συγκλονίστηκα

Μπορεί να αρχίσει να επιβεβαιώνεται από το σημερινό κιόλας επεισόδιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ