WRC

Πήρε "κεφάλι" η Hyundai στο Μεξικό

Πήρε "κεφάλι" η Hyundai στο Μεξικό

Από την άσφαλτο και τα λίγα χιόνια του Μόντε Κάρλο και έπειτα στα λιωμένα χιόνια της Σουηδίας, τώρα το σκηνικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι μεταφέρθηκε στο Μεξικό, το οποίο, ως φαίνεται, μένει αλώβητο από τον κορονοϊό.

Οι ομάδες, δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα με κάποιο από τα στελέχη τους να έχει προβληθεί από τον ιό κι έτσι το ράλι ξεκίνησε κανονικά χθες το βράδυ με δεκάδες χιλιάδες κόσμου να βρίσκεται στους ιστορικούς πολύχρωμους δρόμους του Guanajuato, για να δουν τα πρώτα περάσματα.

Ο Βέλγος, Τιερί Νεβίλ με το Hyundai i20, κατάφερε να κερδίσει και τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές, μήκους 1,12 χλμ. έκαστη και να αποκτήσει ένα πλεονέκτημα 1,1 δευτ. από τον Ελφιν Εβανς με το Toyota Yaris. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι δύο οδηγεί ισοβαθμούν με 42 πόντους στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και αναμφίβολα θα δοθεί μάχη στη συνέχεια.

Οι λιθόστρωτοι δρόμοι μέσω των ολισθηρών σηράγγων εξόρυξης αργύρου δεν άφησαν περιθώρια για σφάλματα και ο Νεβίλη επικράτησε με διαφορά 0,4 δευτ. στο πρώτο πέρασμα και 0,7 δευτ. στο δεύτερο πέρασμα.

"Μου άρεσε αυτή η διαδρομή και πάντα ήταν γρήγορη. Ξέρω ότι κάθε δέκατο του δευτερολέπτου θα μετρήσει αυτό το Σαββατοκύριακο και προσπαθώ να κινηθώ γρήγορα από το πρώτο χιλιόμετρο", είπε ο Νεβίλ.

Πήρε "κεφάλι" η Hyundai στο Μεξικό

Τρίτο χρόνο έκανε ο Οτ Τάνακ με Hyundai i20 (περσινός πρωταθλητής με Toyota) και πίσω του έμειναν ο Τέμου Σούνινεν με το Ford Fiesta, ο Ντάνι Σόρντο με Hyundai i20 και ο Σεμπαστιάν Οζιέ με Toyota, ο οποίος είναι και τρίτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Οι Γκας Γκρίνσμιθ και Εζαπέκα Λάπι, αμφότεροι με Ford Fiesta, χτύπησαν σε τοίχο με αποτέλεσμα να ανάψει προειδοποιητική λυχνία στα αυτοκίνητά τους.

Ο Αμερικανός οδηγός αγώνων, Κεν Μπλοκ, αγωνιζόμενος με ένα Ford Escort Cosworth που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1990, αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα.

Μετά από τη διανυκτέρευση στην πόλη León, κέντρο του αγώνα, σήμερα (απόγευμα ώρα Ελλάδος) θα γίνουν 8 ειδικές διαδρομές, σε χωμάτινους δρόμους στα βουνά κοντά στο Guanajuato και μία που θα επαναληφθεί στο αυτοκινητοδρόμιο στην ιστορική καρδιά του León. Συνολικά, οι οδηγοί θα πρέπει να καλύψουν 132,86 χιλιόμετρα δράσης.

Κατάταξη πρώτης ημέρας

1 Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) 1’56’’.6

2 Elfyn Evans (Toyota Yaris WRC) +1.1 δευτ.

3 Ott Tänak (Hyundai i20 Coupe WRC) +1.9 δευτ.

4 Teemu Suninen (Ford Fiesta WRC) +2.0 δευτ.

5 Dani Sordo (Hyundai i20 Coupe WRC) +2.3 δευτ.

6 Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) +2.5 δευτ.

7 Gus Greensmith (Ford Fiesta WRC) +4.0 δευτ.

8 Kalle Rovanperä (Toyota Yaris WRC) +4.0 δευτ.

9 Esapekka Lappi (Ford Fiesta WRC) +4.6 δευτ.

10 Oliver Solberg (Volkswagen Polo R5) +6.4 δευτ.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ