WRC

Οι «πιεσμένες» μέρες του Λεμπ, από το WRC στο WRX

Οι «πιεσμένες» μέρες του Λεμπ, από το WRC στο WRX
RALLYPIXELS

Η κάθε ημέρα του Σεμπάστιαν Λεμπ, με τα δικά του λόγια, από τον WRC και την Κορσική μέχρι τη Βαρκελώνη και τον πρώτο φετινό αγώνα του Παγκόσμιου Rallycross.

Πριν καν ησυχάσουν οι δρόμοι της Κορσικής από τον τέταρτο φετινό αγώνα του WRC, ο Σεμπάστιαν Λεμπ ήταν ήδη στο δρόμο προετοιμάζοντας τη συμμετοχή του στον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross 2018, στην πίστα του Μοντμελό της Βαρκελώνης, όπου συμμετέχει ως ηγέτης οδηγός της εργοστασιακής Peugeot.

Δεν ήταν, αυτή, ακριβώς η ήσυχη ζωή που περίμενε ο Γάλλος αποχωρώντας οριστικά από το WRC πριν από τρία χρόνια - και πριν επιστρέψει για τρεις αγώνες του θεσμού, φέτος, με τη Citroen. Μετά τον τερματισμό του δεύτερου από τους τρεις φετινούς του αγώνες, στο γαλλικό νησί, ο Λεμπ έκανε μια σύντομη σύσκεψη με τους μηχανικούς της Citroen και έφυγε εσπευσμένα για το αεροδρόμιο.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς κύλησε η κάθε μέρα του, από την Κορσική στη Βαρκελώνη, με τα δικά του λόγια:

Κυριακή: «Ο αγώνας στην Κορσική ήταν εκνευριστικός. Φυσικά χάρηκα που ήμουν στη μάχη και πέτυχα κάποιους βαθμούς, αλλά όπως και στο Μεξικό θα μπορούσαν να ήταν περισσότερα. Αλλά αυτό ήταν, και δεν μπορούμε να αλλάξουμε ό,τι έγινε. Τώρα έχουμε το Rallycross. Και είναι λίγο κρίμα που δεν μπορώ να μείνω στη Μπαστιά, με τους φίλους μου που ήρθαν για το ράλι, για να χαλαρώσουμε και να περάσουμε όμορφα».

Οι «πιεσμένες» μέρες του Λεμπ, από το WRC στο WRX
RALLYPIXELS

Δευτέρα: «Μετά την προσγείωσή μου στο Παρίσι, προγραμματίζουμε το shakedown του αυτοκινήτου της Peugeot. Είναι καλό ότι τα αυτοκίνητα δεν είναι τόσο διαφορετικά στην οδήγησε φέτος, οπότε δεν περιμένω προβλήματα στη μετάβαση από το αυτοκίνητο WRC στο WRX».

Τρίτη: «Τώρα σοβαρεύουν τα πράγματα στην προετοιμασία για τη Βαρκελώνη, με δοκιμές σε μια πίστα Rallycross στη δυτική Γαλλία. Ο τρόπος οδήγησης στο Rallycross είναι παρεμφερής με των ράλι και τα αυτοκίνητα είναι σχεδόν ίδια: το Citroen C3 WRC και το Peugeot 208 Supercar έχουν και τα δύο πολλή δύναμη και είναι τετρακίνητα. Δεν είμαι σίγουρος αν βοήθησε την προετοιμασία μου για τη Βαρκελώνη ο αγώνας της Κορσικής, διότι τα ελαστικά στο Rallycross είναι πιο μαλακά, και έχουν καλύτερη απόκριση».

Τετάρτη & Πέμπτη: «Αυτές είναι οι μέρες που μπορώ να είμαι σπίτι. Αλλά όχι για πολύ. Είμαι πολυάσχολος τελευταία. Έκανα το Ράλι Μεξικού, γύρισα σπίτι, ταξίδεψα στην Αγγλία για έναν αγώνα στο Σίλβερστοουν, μετά έκανα δοκιμές στην Κορσική, πήγα στην παρουσίαση του αυτοκινήτου του WRX, γύρισα στο Σίλβερστοουν για δοκιμές, και μετά πάλι πίσω στην Κορσική για τις αναγνωρίσεις. Πάντως, μετά τον πρώτο αγώνα του Rallycross οι ρυθμοί θα πέσουν - θα ξαναγίνω απλώς ένας οδηγός του Rallycross. Το βράδυ της Πέμπτης, θα πάρω την τσάντα της Peugeot, με όλον τον εξοπλισμό της Peugeot, και θα ετοιμαστώ για να είμαι ξανά στο αεροδρόμιο νωρίς το άλλο πρωί».

Οι «πιεσμένες» μέρες του Λεμπ, από το WRC στο WRX

Παρασκευή: «Πετάω για Βαρκελώνη, προσγειώνομαι εκεί, και οδεύω απ’ ευθείας προς την πίστα για την προετοιμασία και τις συναντήσεις με τον Τύπο. Έπειτα, θα κάνω την προετοιμασία για τις ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές της επόμενης μέρας».

Σάββατο: «Ξεκινά ο πρώτος γύρος του FIA World Rallycross. Είναι ωραία που επιστρέφω. Λατρεύω τα ράλι, αλλά η αίσθηση της εκκίνησης δίπλα σε πέντε άλλα αυτοκίνητα γύρω σου είναι τόσο έντονη».

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ