MOTORSPORTS

O Λεμπ στη Hyundai το 2019!

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 -WRC Mexico  (MEX) -  WRC 08/03/2018 to 11/03/2018 - PHOTO : @World
FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2018 -WRC Mexico (MEX) - WRC 08/03/2018 to 11/03/2018 - PHOTO : @World @WORLD MEDIA AGENCY

Ο Σεμπάστιαν Λεμπ φέρεται να έχει υπογράψει στην Hyundai για ορισμένους αγώνες στο WRC -και ίσως και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross- το 2019.

Ο Σεμπάστιαν Λεμπ θα μεταπηδήσει στη Hyundai -μετά από δύο δεκαετίες στον όμιλο Peugeot-Citroen- στο WRC του 2019, αν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα στη Βρετανία ότι επίκειται να ανακοινωθεί επίσημα η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών αύριο (Πέμπτη 13/12).

Δεν είναι γνωστό, ακόμα, πόσους αγώνες θα κάνει ο Γάλλος με τη Hyundai στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του χρόνου, ενώ δεν αποκλείεται -όπως αναφέρει η ιστοσελίδα motorsport.com- να αγωνιστεί με ένα Hyundai i20 και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross, με την ομάδα GRX του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή ράλι Μάρκους Γκρόνχολμ.

Ο Λεμπ, που αναδείχθηκε από τη Citroen στο WRC και στη συνέχεια συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross και στο Ράλι Ντακάρ με την Peugeot, βρέθηκε μέσα σε λίγους μήνες φέτος χωρίς συμβόλαιο για το 2019, μετά την αιφνίδια απόφαση της Peugeot να αποσυρθεί από το Rallycross. Είχε προηγηθεί η αντίστοιχη απόφαση της γαλλικής εταιρείας να διακόψει και το πρόγραμμα του Ντακάρ.

Thierry Neuville (BEL) performs during FIA World Rally Championship 2018 in Salou, Spain on October 25, 2018 // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool // AP-1XADQJGNW2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Thierry Neuville (BEL) performs during FIA World Rally Championship 2018 in Salou, Spain on October 25, 2018 // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool // AP-1XADQJGNW2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. // JAANUS REE/RED BULL CONTENT POOL

Η επιστροφή του Γάλλου με τη Citroen στο WRC για τρεις αγώνες το 2018, και η νίκη του στο Ράλι Καταλονίας, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει με τη Citroen το 2019 - όμως κάτι τέτοιο άρχισε να γίνεται αρκετά αμφίβολο μετά την υπογραφή του Σεμπαστιάν Οζιέ στη γαλλική ομάδα, την έλευση του Εσαπέκα Λάπι και την απόφασή της Citroen να μην αγωνιστεί και με τρίτο C3 WRC το 2019.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai, Αλέν Πενάς, αρνήθηκε κατηγορηματικά πριν από λίγες ημέρες την ύπαρξη συμφωνίας με τον Λεμπ, αλλά όχι και τις διαπραγματεύσεις της εταιρείας με τον πιο επιτυχημένο οδηγό ράλι όλων των εποχών.

Θα πρέπει να θεωρείται, πάντως, δεδομένο ότι η Hyundai θα ξεκινήσει το WRC 2019 με τους Τιερί Νεβίλ, Ντάνι Σόρδο και Ανδρέας Μίκελσεν στο Μόντε Κάρλο, καθώς ο Λεμπ δεν προλαβαίνει τον γαλλικό αγώνα μετά τη συμμετοχή του στο Ράλι Ντακάρ 2019 με την ομάδα PH Sport.

Μαζί με τον Λεμπ και τον Χέιντεν Πάντον, η Hyundai διαθέτει πλέον πέντε πρώτου επιπέδου οδηγούς, και η διαφαινόμενη αυριανή ανακοίνωση αναμένεται να γνωστοποιήσει πώς η κορεάτικη φίρμα θα αξιοποιήσει καθέναν από αυτούς στο WRC του 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ