WRC

Ο "ανίκητος" επιστρέφει

Ο "ανίκητος" επιστρέφει

Ο απόλυτος κυρίαρχος του WRC επιστρέφει στη θέση του οδηγού, έστω και για τρεις αγώνες στο πρωτάθλημα του 2018.

Σ' ένα παράξενο γύρισμα των εποχών του WRC, η παγκόσμια σκηνή των ράλι ανοίγει τώρα τις αγκαλιές της -για τρεις αγώνες, έστω και τόσους, το 2018- στον άνθρωπο που όλη τη δεκαετία του 2000 "κατέστρεφε" κάθε ανταγωνισμό με εννέα διαδοχικά παγκόσμια πρωταθλήματα.

Τώρα, ο Σεμπαστιάν Λεμπ δεν είναι ο "εξολοθρευτής" κάθε έννοιας ενδιαφέροντος, ο ανίκητος πιο πετυχημένος οδηγός ράλι όλων των εποχών που μπορεί να κέρδιζε όλες τις ειδικές διαδρομές ή να απειλούνταν σπανίως στη μοναχική του τροχιά προς μία ακόμα από τις 78 του νίκες.

Πέντε χρόνια μετά την αποχώρησή του από το WRC, και τρία μετά την τελευταία του "παγκόσμια" εμφάνιση στο Ράλι Μόντε Κάρλο, τώρα ο Λεμπ είναι ένας παλιός ήρωας μιας αλλοτινής γενιάς, ένας γερόλυκος που εισβάλλει με το χάρισμά του σε μια εντελώς διαφορετική εποχή του WRC. Σε μια εποχή κυριαρχίας του διαδόχου Σεμπαστιάν Οζιέ, αλλά αυτή τη φορά απέναντι σε μια πληθώρα έμπειρων rallymen -Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, Κρις Μικ, Τιερί Νεβίλ- ή νεαρών "όπλων" -Οτ Τάνακ, Έλφιν Έβανς, Εσαπέκα Λάπι- που ακολουθούν στο κατόπι του πρωταθλητή με διαφορετικά ανταγωνιστικά αυτοκίνητα τεσσάρων πια εργοστασίων ή βρίσκονται ακόμα και σε ίσο ή και ανώτερο επίπεδο ταχύτητας από τον Οζιέ όταν μπαίνουν στη ζώνη του -οδηγικού- "λυκόφωτος". Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, ο Λεμπ προσωποποιεί μια παρελθοντική μαγεία και τέχνη, είναι μια Πυθία απροσδιόριστων πόθων μέσα στο νεφέλωμα της παραισθησιογόνας λαγνείας του χτες. Στα ράλι του Μεξικού, της Κορσικής και της Καταλονίας, φέτος, θα εκπροσωπεί τη γενιά που "έζησε" μια εποχή που μπορεί τότε να μην ήταν χρυσή, αλλά σίγουρα είναι χρυσή ως ανάμνηση.

Το όνομα Λεμπ στους χρόνους των ειδικών διαδρομών θα είναι κάτι συναρπαστικό - λιγάκι απ’ όσο συγκλονιστικό θα είναι για τον ίδιο να αγωνιστεί με τη νέα γενιά των πολύ ισχυρότερων και ταχύτερων World Rally Cars. " Το συναίσθημα που νιώθεις στα ράλι είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά που έχω ζήσει, και ήμουν ενθουσιασμένος με την προοπτική να οδηγήσω ένα από αυτά τα νέα WRCars σε αγωνιστικές συνθήκες", είπε ο Λεμπ, που τα τελευταία χρόνια ακολουθεί με την Peugeot το Παγκόσμιο Rallycross και τους αγώνες Cross Country όπως το Ράλι Ντακάρ. "Δεν προσδοκώ τίποτα", ανέφερε, "θέλω απλά να διασκεδάσω".

www.driveandtravel.gr

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ