WRC

Λεμπ: "Θα μείνω στο Rallycross"

Λεμπ: "Θα μείνω στο Rallycross"

Ο Σεμπαστιάν Λεμπ έβαλε τέλος στις συζητήσεις για ενδεχόμενη πλήρη εμπλοκή του ξανά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, λέγοντας ότι θα τηρήσει το συμβόλαιό του με την Peugeot στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross.

"Όταν διέκοψα την πλήρη μου εμπλοκή με το WRC, το έκανα για κάποιους λόγους και αυτοί δεν έχουν αλλάξει", είπε ο Λεμπ, σε συνέχεια του καλέσματος της Citroen Sport να κάνει περισσότερους από τους τρεις αγώνες που έχει προγραμματίσει για φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Ο πρώτος από αυτούς ήταν το Ράλι Μεξικού, όπου ο Λεμπ στο μέσον του αγώνα ήταν επικεφαλής της γενικής κατάταξης, πριν χάσει δύο λεπτά - και μαζί κάθε ελπίδα για μια επική μονομαχία με τον Σεμπαστιάν Οζιέ - εξαιτίας ενός κλαταρίσματος.

Η ταχύτητα του Λεμπ στο Μεξικό, που φάνηκε να μην είχε διαταραχθεί στο ελάχιστο κατά τα τρία χρόνια της απουσίας του από το WRC, ώθησε τον αγωνιστικό διευθυντή της Citroen Πιέρ Μπουντάρ να ανοίξει τις συζητήσεις για πιθανή πλήρη εμπλοκή του πιο επιτυχημένου οδηγού της ιστορίας των ράλι στο WRC το 2019.

Λεμπ: "Θα μείνω στο Rallycross"

"Δεν ξέρω κανέναν διευθυντή ομάδας στο Σέρβις Παρκ που να μην τον ήθελε για όλη τη σεζόν, κι αυτό ισχύει και για εμάς", είπε ο Μπουντάρ.

"Στο Μεξικό απέδειξε με εκπληκτικό τρόπο την απόδοσή του. Είδαμε πόσο γρήγορος είναι, και πόσο ικανός να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις αυτών των νέων αυτοκινήτων. Δεν περιμέναμε να ήταν τόσο γρήγορος, τόσο σύντομα".

Παρόλα αυτά, το κάλεσμα της Citroen δεν βρήκε απήχηση στον Λεμπ. Ο 44χρονος, που θα αγωνιστεί φέτος στο Γύρο Κορσικής τον άλλο μήνα και στο Ράλι Ισπανίας το Φθινόπωρο, ξεκαθάρισε:

"Προς το παρόν, είμαι με την Peugeot στο Rallycross και δεν μπορώ να κάνω τα πάντα. Όταν διέκοψα την πλήρη μου εμπλοκή με το WRC, το έκανα για κάποιους λόγους και αυτοί δεν έχουν αλλάξει. Είναι πολύ ωραία που οδηγώ ξανά, αλλά δεν είναι στα πλάνα μου να κάνω πάλι όλο το πρωτάθλημα", κατέληξε.

Σε μια παράλληλη φημολογία όλων αυτών, εικάζεται ότι η Citroen θα "τραβήξει την πρίζα" από το πρόγραμμα του WRC στο εγγύς μέλλον, και τη θέση της θα πάρει επιστρέφοντας στο WRC η Peugeot Sport, αδελφή εταιρεία του Ομίλου PSA, η οποία έβαλε τέλος στο πρόγραμμά της στα Rally Raid - και συνεπώς στο Ράλι Ντακάρ - τον περασμένο Ιανουάριο.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ